Hoppa till innehåll

Om utdelningen

Under garderingarna finns knappen Om utdelningen. Den tar fram den här rutan. Här ser vi hur systemets rader fördelas på olika utdelningsintervall.

När kupongen hämtas till programmet hämtas även Folkets tips och från den beräknas utdelningen för alla 1,6 miljoner rader.

När utdelningen finns för varje rad kan också systemets rader fördelas på de olika utdelningsintervallen.

 

Här är systemet gjort utan andra krav än precisionsgarderingarna. Om vi ser garderingarna som tipstecknens verkliga chanser blir de gula chansen för olika utdelningar. Att veta folkets insatser är naturligtvis intressant då tipset är ett poolspel. Vinsterna betalas av övriga tippare med Svenska Spel som förmedlare. Det gäller alltså att vara bättre än folkets tips om det ska gå bra i längden. 

I till exempel intervallet 10 000 – 18 000 kr finns 11 % av folkets rader och det är bara 5 % chans att utdelningen hamnar där. Folket har alltså överskattat chansen för den utdelningen. Om utdelningen hamnar där är konkurrensen om 13-potten alltför stor för att raderna ska vara spelvärda. Då har vi räknat på alla rader i intervallet. Enskilda rader i ett intervall kan vara mer eller mindre spelvärda. Det kan vi ta hänsyn till med krav på Spela mot folket

I menyn Övriga krav på raderna finns alternativet Utdelning. I den rutan kan vi sätta krav på utdelningen. Rader som inte klarar kravet kommer inte med i systemet.

Notera att utdelningen beräknas från folkets procent och kan därför avvika rätt mycket från den verkliga utdelningen. Folkets procent hämtas samtidigt med kupongen.