Hoppa till innehåll

Program för tips och trav

Programmen kan installeras i enheter med Windows, vanligen laptops, stationära datorer och surfplattor med Windows.
Mobilskärmar är för små för Copémaprogram. Mobiler har också andra operativsystem än Windows och fungerar inte med Copémaprogram.
Klicka på programmets namn nedan så hämtas programmet till datorn.

Läs gärna avsnitten ”Säkerhet” och ”Installera program” längre ned på sidan.
Om Copémaprogram redan finns i datorn behöver inte datorn startas om, det gamla behöver inte avinstalleras och det nya behöver inte registreras. Ställ in admin.rättigheter efter varje ny installation. Följ beskrivningen så behöver inställningen bara göras en gång efter varje ny installation. Högerklicka på ikonen och välj Egenskaper – Avancerat – Markera Admin. – OK – Verkställ – OK.

För att lämna in system direkt till Svenska Spel och ATG behöver Copéma Tips och Copéma för V75 registreras med varsin licensnyckel. Övriga program behöver inte registreras. Licenstiden är ett halvår.
Licensnyckel till Copéma Tips är gratis.
Licensnyckel till Copéma för V75: 100 kr.
Se Kontakt, liccensnyckel i menyn.

Copéma Tips, version 17.2.4  Ny 2024-06-13. Påminnelse om ny version visas inte vid smärre ändringar i programmet.
Copéma Fullträff, version 7.3 
Copéma Bomben, version 9.3

Copéma för V5, version  12.2
Copéma för V75, version18.2
Copéma för V86, version 18.1.  Nytt 2024-06-06  Nu visas även oddsen. Versionsnumret är inte ändrat.
Copéma för V65-V64, version 18.2 

Antal rätt på tipset
Antal rätt på travet
n över k
Antal rätt . . .  och n över k är gratis hjälpprogram för beräkning av chanser.

Bruksanvisning till Copéma Tips (pdf)   2022-03-11. 

Hämtning av startlistor
De nya startlistorna hämtas en avdelning i taget. För det behövs två musklick för varje avdelning. Beskrivning av hämtningen finns i programmen. 
För enkel hämtning behöver man minska internetsidan i höjdled. Den beskrivningen finns inte i programmen.

Minska internetsidan i höjdled
I webbläsarens övre högra hörn finns tre knappar, minustecken, rektangel och kryss. Klicka på rektangeln. För sedan musen över sidans ram (kant) och tryck ner musknappen när det syns två pilar, håll nere knappen och dra musen. Testa hö/vä klick i rektangeln.
Hela fönstret kan flyttas när man greppar listen överst med musen och flyttar den.

Säkerhet
Antivirusprogrammen blir allt effektivare, vilket förstås är bra. Som regel fäller de hellre än friar för att vara på den säkra sidan. Program som globalt är mycket små, som Copémaprogram, känner de inte igen och då kan man räkna med meddelande om att programmet kan vara skadligt eller till och med ha virus. Copémaprogram som har testats hos viruslab har alltid fått svaret False positive.
För att över huvud taget kunna installera program behöver de vara signerade med PKI Code Sign certifikat. Efter noggrann kontroll har Copéma fått ett nytt certifikat innan det gamla gick ut i augusti 2023.
Som regel går det att hämta och installera program även om första meddelandet avråder. Efter hämtning kan programmet då hamna i karantän och där kan det i så fall genomsökas med antivirusprogrammet.

Installera program
Klicka på programmets namn i listan upptill för att hämta programmet.
Klicka i den lilla rutan som kommer upp på skärmen eller öppna Utforskaren, gå till Hämtade filer och dubbelklicka på filen. Välj sedan Ja för att starta installationen.
Efter installationen finns en ikon med programmets namn på skrivbordet och programmet kan startas med dubbelklick på ikonen.
Mappen Hämtade filer hittas med Utforskaren. Starta den genom att hålla ner knappen med windowsloggan och klicka på bokstaven e.

Uppdatering
Stäng det gamla programmet, installera nytt och ställ in admin.rättigheter så är det klart. Varken avinstallation eller ny registrering behövs.

Det är bara Copéma Tips och Copéma för V75 som behöver registreras med en licensnyckel. Övriga program blir automatiskt fullversioner när de registreras.
Licensnyckel beställes från menyn ovan eller via e-post.

I samarbete med Svenska Spel. Klick på bilden nedan tar dig dit.