Hoppa till innehåll

Program för tips och trav

Programmen kan installeras i enheter med Windows, vanligen stationära datorer, laptops och surfplattor med Windows.
Beskrivning av programmen hittas i menyn upptill.
Klicka på programmets namn för att hämta det. Förmodligen blir det lite problem med uppstarten då Copéma inte är världskänd. Se säkerhet längre ned. 

Copéma Tips 16.10  nr 2 med några fixade skönhetsfel.
Copéma Tips 16.9 
Copéma Fullträff 7.2 
Copéma Bomben 9.2 
Copéma för V86  13.1 
Copéma för V75  17.4 
Copéma för V65-V64  13.3 
Copéma för V5  12.2 
Antal rätt på tipset 
Antal rätt på travet 
n över k
Antal rätt . . . och ”n över k” är program för beräkning av chanser.

Bruksanvisning till Copéma Tips (pdf)   Ny 2022-03-11
Copéma Tips och Copéma för V75 behöver registreras för att fungera fullt ut.
Licensnyckel till Copéma Tips är gratis och till Copéma för V75 är priset 100 kr. Klicka på Licensnyckel i menyn för att beställa.

Säkerhet
Om du har ett antivirusprogram får du troligen varningar om att programmet kan vara skadligt. Antivirusprogram fäller hellre än friar för att vara på den säkra sidan. Är det dessutom program som globalt är mycket små, som Copémaprogram, kan man räkna med att de alltid försöker fälla en. Det är inte heller ovanligt att antivirusprogram meddelar virus när de inte vet. Copémaprogram som testats hos viruslab har alltid fått svaret False positive.

Antivirusprogram har blivit allt effektivare, vilket förstås är bra. För att över huvud taget kunna installera program från nätet behöver programmen vara kodsignerade med PKI Code Sign certifikat. Efter noggrann kontroll från certifikatutfärdaren Sectigo kan ett tidsbegränsat certifikat utfärdas. Copémas tidigare certifikat är utgående och ett nytt har erhållits. Även med certifikatet får man varningar vid installationen och med nytt certifikat behövs det ett antal nedladdningar innan t ex Windows Defender slutar med extra varningar. Det är bara Copéma Tips version 16.10 som har det nya cerifikatet. Övriga har ett certifikat som går ut i aug 2023.

Klicka på Mer information om du får bilden och välj sedan Kör ändå. Om inte installationen startar kan man gå till mappen Hämtade filer och dubbelklicka på aktuell fil.

Om du har Chrome som webbläsare
När hämtningen är klar syns en liten bild nere till vänster.
Starta installationen med klick i den lilla rutan.

Med andra webbläsare kan det se annorlunda ut. Den hämtade filen hamnar i mappen Hämtade filer och det går alltid att starta installationen därifrån. Programmet som startar är installationsprogrammet. 

Svara Ja på frågan om du tillåter att programmet körs.
Klicka sedan vidare på Nästa – Installera – Avsluta så är det klart. Nu ska du ha fått en ny ikon på skrivbordet och kan starta programmet därifrån.

Uppdatering
Om du redan har programmet och bara ska uppdatera till en nyare version är det också mycket enkelt. Det gamla  ska inte avinstalleras, det nya behöver inte registreras och datorn behöver inte startas om. Stäng det gamla programmet och installera nytt. Det brukar ta 10-15 sekunder.

Licensnycklar
För att lämna in system till Svenska Spel och ATG behöver programmen registreras med en licensnyckel.
Licensnyckel till Copéma Tips är GRATIS. Det räcker att registrera Copéma Tips så fungerar även Copéma Bomben och Copéma Fullträff.
Licensnyckel till Copéma Trav kostar 100 kr. Registrera Copéma för V75 så fungerar även programmen för V86, V6 och V5.
Efter registrering fungerar programmen 1 år från registreringsdatum. Därefter behövs en ny licensnyckel.

Beställning av licensnyckel
Välj ”Beställa licensnyckel” i menyn ovan eller klicka på e-post och sänd ett mail till Copéma. Skriv om du även vill ha Copéma Trav. Vi svarar så fort vi kan och vanligen får du svar med licensnyckel och information en stund efter beställningen.

I samarbete med Svenska Spel. Klick på bilden nedan tar dig dit.