Hoppa till innehåll

Andelsbolag med Copémaprogram

Spela Tillsammans med Copémaprogram

Att spela ensam med små system ger sällan eller aldrig en högvinst. För att öka chansen till bra 13-vinster kan man dela på insatsen och spela större system. Med Spela Tillsammans sköter Svenska Spel både vinster och insatser direkt på deltagarnas konton. Öppna andelsbolag och bjud in vänner och bekanta att vara med. Systemen gör du som vanligt med Copémaprogram och låter programmet tillverka så många rader som andelarna räcker till.

Andelsbolag på Stryktipset och Europatipset

Vi har två egna andelsbolag. Superbolaget spelar en gång per vecka. Det kan vara Stryktips eller Europatips, vilket som anses vara veckans bästa spel. Spanienbolaget spelar bara när det är jackpot och högst två gånger per vecka. Namnet kommer sig av att det startades i Spanien.

För att du som deltagare ska kunna välja olika insats har Superbolaget fyra system, Super25, Super30, Super50 och Super100. Andelspriset finns i namnen. Alla system görs med samma förutsättningar men får ändå olika raduppsättningar. Tur eller otur med reduceringen avgör vilket system som får bästa vinsten. Man kan vara med i ett eller flera system. Väljer man att vara med på alla fyra blir insatsen 205 kr.

Spanienbolaget har systemen Spanien50, Spanien100 och Spanien200. Här kan insatsen väljas i 50 kr intervall upp till 350 kr. Systemen görs på samma sätt som i Superbolagen. Spel bara när det är jackpot.

Vi har fördelen att inte behöva anpassa garderingar och krav till systemens storlek. Tipsprogrammet tillverkar så många rader som insatserna räcker till och fler rader ger förstås fler vinstchanser. Givetvis får man vinst bara i de system där man har andelar.

För att köpa andelar behöver man vara medlem i laget. Att vara medlem betyder bara att Svenska Spel mailar när ett spel öppnas och man kan köpa andel(ar) om man vill. Klicka på en länk för att bli medlem. Länken leder till Svenska Spel där man väljer om man vill bli medlem. 
  Super25     Super30     Super50     Super100          Spanien50     Spanien100     Spanien200

Super30 - nytt lag

Super25 brukar bli slutsålt fort. Det nya Super30 startade 2/3. Bolaget växer sakteliga och så länge det har få deltagare behöver man inte dela vinsten med så många, när den väl kommer. 30/3 fanns det 9 andelar = 270 kr i insats. Vinsten blev 1 217 kr.

Skiss på systemkonstruktion

Vi garderar med tipstecknens chanser, vanligen oddsprocenten.
Vi har krav på antal 1:a-, 2:a- och 3:e-handstecken samt krav på smf (spela mot folket) och PP (procentprodukt). Klick på blå text visar beskrivning i tipsprogrammet.
Som extra villkor kan vi ha att minst en av de två största favoriterna ska vinna.
Kraven sätts så att systemets rader blir centrerade kring förväntad utdelning eller något högre.
Systemen reduceras till så många rader som andelarna räcker till.

Nästan alla system som lämnas in till Svenska Spel har flera säkra. Utdelningen beror mycket på vilka favoriter som spricker, men även antalet favoritvinster har stor betydelse. 4 säkra bland 13 favoriter kan väljas på dubbelt så många sätt om 8 favoriter vinner istället för 7. Med fler än 7 favoritvinster sjunker utdelningen mycket och vi spelar därför inte rader med 8 eller fler förstahandstecken,

Folket övervärderar favoriterna och resultatet blir att låga utdelningar blir ännu lägre. Tips är ett poolspel och då spelar man alltid mot folket. Det gäller att vara bättre än folket. Att satsa på låga utdelningar ger många vinster men blir ändå inte lönsamt i längden. Vi satsar högre och är beredda på att få vänta på högvinsten. Våra insatser är inte större än så. Högvinsten kan komma i nästa spel men kan också dröja.

Antalet möjliga rader växer mycket fort med utdelningen. Det finns 1,6 miljoner olika tipsrader och av dem är det mer än 1 miljon som ger mer än 1 miljon kr vid 13 rätt. Hur träffar man rätt bland 1 miljon olika rader? Vi satsar inte på de svåraste raderna och inte heller på underbetalda med låg utdelning.

Köpstopp för andelar är 5 timmar före första avspark. Kortare tid hade räckt men nästa alternativ som Svenska Spel erbjuder blir för kort. Det tar lite tid att konstruera systemen, lämna in dem och uppdatera den här sidan. Reservation för alla former av fel. Från Svenska Spel utbetalade vinster gäller.

Nästa spel

blir på Europatipsets jackpotomgång tisdag 16 april. När detta skrivs har Svenska Spel ännu inte meddelat att det är jackpot. Omgången innan blir det ingen med 13 rätt, en match är inte klar, och då överförs vinstpotten till ”första vinstgruppen i nästföljande Tipsomgång i samma Tipsform”, enligt Svenska Spels spelregler punkt 3.2.7. Vi kan alltså räkna med ”dubbel” 13-pott på tisdag. Det ser också ut att bli en svår omgång så vi kan räkna med riktigt bra spelvärde. Både Superbolaget och Spanienbolaget spelar. Eventuellt hinner jag inte fixa spelet och då återbetalas insatserna.

Senaste system och resultat

Det kan bli riktigt trevligt att följa systemens utveckling med tipsprogrammet
När systemen är inlämnade läggs de upp här så att alla som vill kan hämta systemen och följa utvecklingen live med Copéma Tips.
System     13/4  Super25   Super30   Super50   Super100       13/4   Spanien50   Spanien100   Spanien200
Klicka på en länk ovan så hämtas systemet till mappen Hämtade filer. Öppna sedan Copéma Tips och hämta in systemet från mappen. Under tiden som matcherna spelas kan man följa systemets utveckling i tipsprogrammets rättningsruta. Deltagare kan också rätta hos Svenska Spel.
Till Spela Tillsammans kan man lämna in högst 2 200 enkelrader eller 950 system i en fil. För system större än 2 200 rader väljer vi så många matematiska helgarderingar som behövs. Först helgarderas den minsta favoriten, därefter näst minsta osv.

Europatipset 13 april, 15 120 rader

Vi förutsätter att Svenska Spels odds motsvarar tecknens chanser.
Bilden visar inlämnade rader vid omsättningen 11 miljoner samt chansen för olika utdelningar.

Programmet beräknar 13-utdelningen för alla 1,6 miljoner tipsrader från folkets procent. Sedan kan även systemets rader delas upp på olika utdelningsintervall. Systemet här är konstruerat utan andra krav än oddsprocenten som garderingar. Då visar de gula chansen för olika utdelningar. Vi ser att det lönar sig bäst att satsa på högre utdelningar. Det ger inte vinster jätteofta men i längden totalt fler vinstkronor.

Folkets procent kommer att ändras fram till spelstopp, vilket inte gör så mycket om alla favoriter ändras lika mycket. De gula följer då med de blå. Största skillnaden blir att verklig utdelning avviker från den beräknade.

Jackpoten är inte medräknad

 

System