Hoppa till innehåll

Matchanalyser till Stryktipset

Stryktipset 30/12

 

2023 års sista runda av Stryktipset står för dörren. Denna gång kommer kupongen i flerfärgad skrud med matcher från både England, Skottland och Italien. Londonderbyt på Craven Cottage och megamötet i Turin är bara två av godbitarna. Notera att kupongen löper från lördag till söndag.

 

Spelstopp: 15:59

 

 1. Nottingham – Manchester United 30-25-45

Äntligen! Rasmus Höjlund har slitit likt en dansk vinthund för att hitta nätet i Premier League. Manchester Uniteds spjutspets målade för första gången i det engelska finrummet när 0-2-steken vändes till 3-2-viktoria mot Aston Villa på drömmarnas teater under Boxing Day. Den tursamma segern sminkar inte över det faktum att The Red Devils svajat betänkligt i december och gått mållösa i fyra raka föregående tävlingsfighter. Nottingham 3-1-triumferade i nye bossen Nunos första match mot Newcastle i skatboet när Chris Wood visade att släkten är värst. Att räkna bort The Tricky Trees på City Ground kommer inte på tal mot favoriserade vindflöjlar. Gaffeln passar prima.

 

 1. Aston Villa – Burnley 75-15-10

Efter höstens succéstämpel har verkligheten kommit ikapp Aston Villa. Den sena 1-1-kvitteringen hemma mot jumbon Sheffield United följdes upp med rena rama genomklappningen på Old Trafford. Unai Emerys lejon från Birmingham har ståndaktigt facit på Villa Park men ter sig bräckliga i nuläget. Burnley har å sin sida vänt den negativa trenden via skörd på både AmEx Stadium och Craven Cottage. The Clarets har finfina underliggande siffror och tornar upp som dagens mest lockande rensartecken. 1X2 och rensarjobb.

 

 1. Crystal Palace – Brentford 40-30-30

Dagens första Londonderby står mellan tabellgrannar på den nedre halvan av Premier League. Crystal Palace följde upp sina två splittpotter mot City/Brighton genom att stå upp bra på Stamford Bridge där ett sent straffmål sänkte Örnarna. Roy Hodgsons rovfåglar kliver in som knappa favoriter på Selhurst Park men efter endast en vinst i rödblått bo ska vi leta efter garderingspennan. Brentford har å sin sida varit väldigt försiktiga på resande tass med många målsnåla matcher. Positiv xP talar för gästerna, formen talar emot Thomas Franks trojka som inkasserat fyra raka förluster trots tacksamt spelschema. 1X bör räcka.

 

 1. Manchester City – Sheffield United 90-7-3

Med kaptensbindeln runt armen svarade Anel Ahmedhodzic för sin första PL-kasse när Sheffield United spelade mot Luton. Nykomlingsmötet slutade likväl i moll för The Blades som åkte på en supersur 3-2-förlust hemmavid. Som lök på laxen ådrog sig Ahmedhodzic en kostsam ostskiva som håller skåningen på botbänken härnäst. Föga tröst finns i sikte för de rödvita som beger sig till Etihad Stadium med nollan intakt i segerkolumnen på bortabana. Manchester City har ännu inte dragit dött i sitt himmelsblå hem och efter den suveräna vändningen på Goodison Park är det komplett otänkbart att regerande mästarna kliver på en mina mot jumbon. Att Erling Braut Haaland är skadad kan inte hjälpas. Bank deluxe!

 

 1. Wolverhampton – Everton 35-30-35

Hee-Chan Hwang var matchens man i onsdags när Wolverhampton besegrade Brentford i London. Som lök på vargtassen tvingades den suveräne sydkoreanen utgå skadad, ett blytungt tapp för Wolves. Everton stred tappert mot Manchester City men tvingades vika in hovarna. The Toffees har imponerat under hösten, inte minst på bortabana där lejonparten av kamperna renderat i full pott för Dominic Calvert-Lewin och company. Sett till förväntade poäng är gästerna cirkus tio pinnar starkare än Wolves. Småfräck spiktvåa.

 

 1. Fulham – Arsenal 10-20-70

Förväntade poäng är något som Mikel Arteta talar tyst om. Arsenal är givetvis ett av Englands bästa lag men fjolårstvåan är inte riktigt så vass som tabellen gör gällande. The Gunners har svajat en smula på slutet med bland annat förlust mot Aston Villa, något som försätter den haussade tvåan i fara på Craven Cottage. Fulham har förvisso formen på sniskan efter saftiga lavetter mot både Burnley och Bournemouth men huvudstadens svartvita representant visade nyligen mot West Ham att högstahöjden är ruggig. Med hänsyn till kupongens utformning är det knappast läge att lägga alla ägg i den rödvita korgen. Krysset hakar på för värde.

 

 1. Tottenham – Bournemouth 60-20-20

Londons liljevita lirare smyger med i toppen av tabellen tack vare sin vidunderliga kedja. Heung-Min Son och Dejan Kulusevski har skojat friskt i Tottenhams front under hösten trots att sommarvärvningen James Maddison gått skadad en längre tid. Spurs är alltid tunga i huvudstaden, 6-0-3 lyder facit här. Bournemouth har varit en annan positiv överraskning under första halvan av säsongen, efter 18 omgångar är distansen till träsket tvåsiffrigt. The Cherries har fyra segrar och fyra förluster på främmande territorium och med Dominic Solanke i sanslöst slag ska inte gästerna räknas bort mot Spurs generösa backlinje. Man ska även ha med sig att Körsbären segrade på Tottenham Hotspur Stadium i vårens sjöslag. Etta-tvåa.

 

 1. Juventus – Roma 50-30-20

Det italienska finrummet har utkristalliserat sig till ett tvåkejsarslag. Inter och Juventus är i en klass för sig. Mesta mästarna från Turin har endast förlorat en fight av 17. 6-2-0 på Allianz Stadium är tung tobak från Max Allegris gamla damer som ska ses som tämligen tydliga favoriter mot Roma. 2-0 mot regerande mästarna senast var frukten av en solid insats från José Mourinhos romare men bortafacit är inte mycket att skryta över, i den aktuella spelformen snittar gästerna en pinne. Här kan dock Dybala vara tillbaka i spel vilket är ett stort plus. Senaste säsongernas motsvarande uppgörelser talar dock i svartvit favör. 1X är ett värdesäkrat lås.

 

 1. Milan – Sassuolo 70-20-10

Tidigare har Milan haft påfallande svårt för att ställas mot Sassuolo men nu lär agnarna sållas från vetet på San Siro. De grönsvarta gästerna har inte alls fått stäm i bäcken under hösten, färska förluster noteras mot halvmesyrer som Cagliari och Genoa. Milan skötte sig klart godkänt i Champions League samtidigt som Rossoneri intagit tredjeplatsen i Serie A. Seger i 75 procent av striderna i modemeckat skänker trygghet till Stefano Piolis sällskap. Spik!

 

 1. Verona – Salernitana 50-30-20

När Salernitana joxar med trasan utanför Salerno blir det till att åka bananbåt. Två poäng av 24 möjliga har den vinröda krokodilerna bärgat på flytande fot inför besöket på Bentegodi-stadion. Verona har inte heller rosat marknaden men hemma mot jumbon ska tre poäng säkras om man vill vara förtjänta av sin plats i finrummet. Hellas har vind i seglen efter att processen gjordes kort med Cagliari inför julfirandet. Stannar ettan kring 50 prollar är singeln ett faktum.

 

 1. Kilmarnock – Dundee FC 55-25-20

I slaget om tredjeplatsen bakom högdjuren från Glasgow finns Kilmarnock med. Killie har vunnit sex av tio strider på Rugby Park och formen är på topp hos de blåvita. Bland annat har självaste Celtic fått på pälsen av värdarna under december månad. Mittenlaget Dundee FC mötte Celtic så sent som på annandagen, det gick som väntat, 3-0 i ändalykten. DFC löste en poäng i det vändande mötet under hösten, mer än så ska inte Tony Dochertys trojka hoppas på i helgen. 1X.

 

 1. Aberdeen – St. Mirren 50-25-25

Det har varit kostsamt för Aberdeen att försöka prestera på flera fronter. Äventyret i Europa Conference League slutade i moll för rödkostymerna trots att de stämde i bäcken när Eintracht Frankfurt gästade kiltarnas rike. 19 pinnar på 16 rundor i Premiership är näppeligen godkänt för värdföreningen. St. Mirren är sju pinnar rikare med fyra duster extra under bältet. De svartvita från Paisley var det klart bättre laget när Aberdeen kom till The SMISA Stadium och knyckte en 2-2-pinne i höstas. Att förbise gästerna på denna intrikata kupong är ej aktuellt. Så sent som i februari var St. Mirren på Pittodrie Stadium och 3-1-triumferade. Etta-tvåa passar prima.

 

 1. Hearts – Ross County 60-25-15

Hearts = Lawrence Shankland. Den 28-årige centern omgärdas av flyttrykten efter sin succéhöst samtidigt som Hearts uppges beredda att öppna kistan för att få behålla skyttekungen. Edinburghs lilaklädda lag går starkt som tusan för närvarande, tre raka segrar med nollan intakt inkluderar ett besök på Celtic Park. Bottenbataljonen Ross County har inte lika många klackar i taket efter att ha gått bet mot både Dundee och St. Mirren. Inbördes möten skänker föga tröst åt gästerna som fick stryk med tennisnuffror när de besökte Tynecastle Park i våras. Stark etta.

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100