Stryktipset 23/10

 

Höstkylan är här men Stryktipset värmer. 20 miljoner i jackpot ger guldkant på lördagen som bjuder på fem delar Premier League och åtta delar Championship. Störst går först när Manchester City tar sig till Brighton, häng med på hela analysen här under!  

 

Spelstopp: 15:59

 

 1. Brighton – Manchester City 10-20-70

Brighton vann det förra mötet på Amex Stadium mot Manchester City med 3-2 men trots att Potters gäng inlett säsongen bättre i år än i fjol så är en upprepning knappast trolig. Manchestermännen pulveriserade Club Brügge i veckans CL-spel med fina 5-1 och när de ljusblå spelar på den nivån är det i stort sett inga lag som kan mäta sig. Talangen Cole Porter fick hoppa in och göra mål, Phil Foden var överallt och nu fattas bara att Kevin De Bruyne återfinner sitt övermänskliga spelsinne för att Pep ska kunna återupprätta sitt världsherravälde. Tvåan spikas.

 

 1. Leeds – Wolverhampton 40-30-30

Leeds tog många med storm under comebacksäsongen i Premier League. Denna höst är det precis tvärtom. Bielsa med adepter har kört i diket, både sett till spel och trupp. Inför detta möte saknar de vitklädda värdarna potentiellt både Bamford, Ayling, Koch samt Phillips och då blir det enormt tufft att knäcka ett svårmanövrerat Wolves. Bruno Lages mannar har, inte minst genom centertanken Jiménez, hittat fötterna efter en svår start och när den inoljade Traoré förväntas få ytor bakom backlinjen att glida in i ska gästerna kunna ta poäng. Skadeläget kan ändras hos värdarna men i skrivande stund går X2 först. 

 

 1. Everton – Watford 60-25-15

Rafa Benítez tog jobbet i Everton med ett rejält minuskapital efter åren hos ärkerivalen Liverpool. Den spanske servitören har dock hittat rätt recept tämligen omgående hos The Toffees, som inlett säsongen fint. Är det något som kan förstöra festen är det emellertid att Calvert-Lewin fortsatt är skadad och ser ut att bli borta ett tag till, vilket försvagar anfallet något kopiöst. Även Richarlison är ett frågetecken och mittfältsankaret Doucoure bröt foten mot West Ham. Tråkigt kan man tycka, men den enes död är den andres bröd och någon som njuter av avbräcken är Watfords nytillträdde tränarlegendar Claudio Ranieri som nog gärna ser ett trubbigt motståndaranfall efter mardrömsdebuten mot Pool. Värdarna tog 0-1 i baken hemma mot West Ham senast och med tanke på det monumentala avbräcket bör en överstreckade etta garderas pronto även här. Alla tecken.

 

 1. Southampton – Burnley 50-25-25

Med James Ward-Prowse avstängd var det inte många som satte sig i Southampton-båten inför förra helgens möte mot Leeds. The Saints skulle dock visa sig klara sig alldeles utmärkt utan sin kapten. Säsongens första trea bärgades efter stabila 1-0 och mycket talar för en favorit i repris när Burnley ska tacklas. Gästerna har sett fullständigt horribla ut den här säsongen men eftersom Premier League även inhyser lag som Newcastle och Norwich har Burnleys uselhet trillat mellan stolarna. Slut på det nu. Etta trots viss överstreckning.

 

 1. Crystal Palace – Newcastle 50-25-25

Steve Bruce out. Avskedet var väntat, minst sagt, men frågan är om det var klokt. I skrivande stund står världens rikaste klubb utan styre och då är det inte lätt att hämta poäng från Selhurst Park. Patrick Viera har förvaltat Roy Hodgsons arv, byggt vidare på detsamma med ett mer offensivt spel och fått Palaca att prestera en relativt vägvinnande fotboll. Med derbyt mot Arsenal färskt på näthinnan – och inledningen i övrigt också för den delen – går Örnarna in i denna match som rättmätig favorit. Newcastle sätter allt sitt hopp till att Saint-Maximin vaknar på rätt sida med det räcker inte för oss. Strecka från vänster.

 

 1. Birmingham – Swansea 40-30-30

Swansea brädade topplaget West Brom hemma i Wales efter en fin vändning senast. Svanarna har med det plockat tre av säsongens totalt fyra segrar inom den senaste knappa månaden. En trevlig trend för walesarna som verkar kunna fortsätta veva in de andra “storlagen” i och med mötet med Birmingham. Värdarna ser nedmonterade ut på pappret och det ser likadant ut både på plan – där trötta åldermännen Jutkiewicz och Deeney skjuter blank –  samt i tabell där endast två poäng på sju fajter bärgats. Vi håller höger.

 

 1. Blackburn – Reading 55-25-20

Blackburn fick det tufft mot QPR i veckan men med sin chilenske skyttekung Ben Brereton tillbaka efter landslagsuppehållet ska värdarna kunna studsa tillbaka direkt hemma på Ewood Park. Reading har haft stora defensiva problem denna höst och 22 insläppta mål (tredje flest) vittnar tydligt om detta faktum. Senast tappades tre stycken in mot ett offensivt högst mediokert Blackpool och med tanke på The Rovers kompetens framför kassen lär gästerna gå en tuff lördag tillmötes. Ettan ser ut att land mjukt bland strecken och kan spikas med gott samvete därmed.

 

 1. Blackpool – Preston 40-30-30

Blackpool dönade in tre raka mot ett slarvigt och nonchalant Reading och vände på så vis underläge 0-2 till seger 3-2. En fin afton för laget och för tvåmålsskytten Jerry Yates inte minst. Mot Preston blir det dock troligen tuffare emot. Efter en slö start har gästerna växlat upp ordentligt och över det senaste dussintalet matcher finns bara en förlust att finna i alla turneringar. Spelet är spetsigt och stabilt i lika delar över 90 minuter där mittfältare som Scott Sinclair samt Ben Whiteman visar klass. När högersidan ser ut att streckas lågt är det därför inget att fundera på. X2.

 

 1. Bournemouth – Huddersfield 60-25-15

Säsongen är lång men Bournemouth ser redan nu ut att kunna boka upp ett tjog biljetter på återtåget till Premier League. Laget är fantastiskt stabila ut och släpper in föredömligt få mål. Inte för att försvaret är i en klass för sig utan för att Scott Parker fortsätter att pränta in Pep Guardiolas gospel om att motståndaren inte kan göra mål så länge man själv har bollen. Är det något som kan störa i en enskild match är det möjligtvis att approachen ibland även kan göra det svårt för The Cherries själva att hitta nät, men däri ligger också Hudds enda chans på ett rensande kryss. Att gästerna ska kliva av banan med tre poäng är inte särskilt troligt. 1X är ett lås.

 

 1. Luton – Hull 50-25-25

Stryktipspoddens favoritförening Luton har överraskat de flesta under inledningen och parkerar på en högst respektabel mittenplats. Få saker skaver – förutom möjligtvis spel på egen bana där resultaten faktiskt börjat svikta. Efter premiärsegern mot svaga Peterborough, som för övrigt mötte just Hull senast, har värdarna bara vunnit en enda match på Kenilworth Road inför lördagen. För att hylla Hull får man förvisso ljuga sig mörkblå, men Luton är inget lag som rullar ut sina motståndare i den notoriskt jämna The Championship. När strecken landar klart norr om vad som medges av oddsen är det därmed ganska självklart att ta en viss höjd. Helgardera i hopp om en bortaknall.

 

 1. Millwall – Stoke 35-30-35

Millwall tar emot Stoke på The Den. Ett ovisst möte mellan två lag som finns med kring playoff-platserna men som i typisk Championship-anda trots det blandar och ger en hel del. Millwall, som har ett rykte om sig att vara urstarka på hemmaplan, är de facto inte det (bara två segrar av sex möjliga) medan Stoke sladdat på resande fot. Truppmässigt finns kvalitéer för att vända respektive trend här men vilka som lyckas är oklart. Smygvärde finns till höger, men helgarderingen känns bäst.

 

 1. Peterborough – QPR 25-25-50

Nykomlingarna Peterborough imponerar inte. Laget har visserligen hållit nere siffrorna hyfsat mot några av topplagen men det är knappast något som gör att man tar de poäng som krävs för att klara ett kontrakt. Att skyttekungen (nåja) Jonson Clarke-Harris avtjänar en avstängning underlättar inte heller när QPR kommer på besök. The Superhoops ser äntligen ut att ha träffat någorlunda rätt och med nära en tredjedel av säsongen spelad parkerar det klassiska Londonlaget på en playoff-plats. Med Dykes och Austin i fören är förmågan att göra mål lagets stora usp och det känns föga troligt att Peterborough blir det första lag att stänga ner gästerna den här säsongen. Bra tvåa.

 

 1. West Bromwich – Bristol City 70-20-10

West Broms match mot Swansea var en plump i protokollet som härmed läggs till handlingarna. Tabelltrean har visat hela säsongen att de är ett lag att räkna med fullt ut och då inte minst på The Hawthorns där förlustnollan är intakt. Så kommer den förbli också efter mötet mot Bristol City, som inte får till det. På de senste fem fajterna finns bara en Bristolseger noterad och det var mot Peterborough, vars uselhet avhandlats ovan. Valérien Ismaëls blåvita värdar är bättre och vinner detta. Etta.

 

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100