Stryktipset 19/6

 

EM-matcher med Portugal – Tyskland ska bland annat kombineras med en fajt från Svedjevallen i Ytterhogdal dagen till ära. Kontrasterna är enorma och chansen till god utdelning likaså. Skrälldrag till höger och vänster hittas nämligen på detta härligt spretande Stryktips. Förutom en mycket spännande omgång finns också 6 miljoner i jackpot att försöka lägga vantarna på. 

 

Spelstopp: 15:59

 

 1. Portugal – Tyskland 30-30-40

Tyskland håller inte samma standard som vi har vant oss vid under 2000-talet men visst besitter Die Mannschaft alltjämt en väldigt hög nivå. Joachim Löws mannar stod upp väl mot de regerande världsmästarna Frankrike och torde göra så även här. Portugal har, på pappret, det bättre laget där Cristiano Ronaldo numera kan räkna med högklassig leverans från spelare som Bernardo Silva och Bruno Fernandes. Två mål noterades Ronaldo för senast och 36-åringen ska självfallet ses som en potentiell matchvinnare även här. När värdet ändå ser ut att bli fint högervridet är det av vikt att få med tyskarna först. En gubbe (etta-tvåa) kanske?

 

 1. Spanien – Polen 70-20-10

Spanien fullständigt dominerade matchbilden mot Sverige men än en gång blev det tydligt att det finns brister offensivt. Smått överraskande fick Villarreal-stjärnan Gerard Moreno inte chansen från start då men det “misstaget” tror vi inte att Luis Enrique gör igen. Polen är i sin tur hårt pressade efter att ha lämnat poänglösa från mötet mot Slovakien. Grzegorz Krychowiak tilldelades två ostskivor i det mötet och är således avstängd här. Med Robert Lewandowski i spetsen går det aldrig att räkna ut polackerna helt och hållet men visst kommer de rödvita bli hårt pressade här. Utgå från väst.

 

 1. Jönköpings Södra – GAIS 55-25-20

GAIS har sakta men säkert rasat tillbaka till gamla synder och de grönsvarta från Göteborg är inte i närheten av det topplag man var inledningsvis av säsongen. För Makrills-älskarna gäller det nu att försöka knyta näven och ta sig samman. J-Södra borta på Vapenvallen blir ett ordentligt test. Lyckligtvis har Södras motstånd varit till belåtenhet över tid och vid tre av de fyra senaste tillfällena har faktiskt Gaisarna löst inbördes. Med stor risk för en överstreckad etta jobbar vi självklart mot. Kladda på, 1X2!

 

 1. Vasalund – Landskrona 40-30-30

Landskrona flyger fram i Superettan. Senast det begav sig blev det 2-1 hemma mot Brage och de vitsvarta leder nu ligan. Imponerande! Nykomlingsmöte mot Vasalund står näst på tur. En match som kan bli en aning lurig för Boisarna. Vasalund fick visserligen stryk mot Akropolis i derbyt häromsistens men spelmässigt får vi nog ändå anse VIF bättre. Avdic, Vasic och Traore är inga duvungar i offensiva led och det här blir en åktur av tuff modell för skåningarna. Ettan kan mycket väl stanna en bit under 40 procent. Vid ett sådant scenario är spiken att testa.

 

 1. IF Sylvia – Haninge 45-25-30

Haninge har stabiliserat upp sitt spel. Defensivt finns mer eller mindre ingenting att klaga på längre men framåt är det fortsatt ganska magert även om det trillat in en och annan seger på sistone. Stockholmarna får nu testa lyckan i Norrköping. Stadens andralag, Sylvia, står för motståndet och det är ett IFS som kliver ut till denna batalj en aning förvirrade. Spelet på hemmamattan funkar inte alls då tre raka nollor finns i bagaget. Dessutom har besökarna vid tre raka tillfällen bombat in segrar här. Tvåan lockar big time. X2 först. 

 

 1. Dalkurd – Karlstad 55-25-20

Studenternas i Uppsala kommer husera en riktigt kul match under lördagen. Upphaussade Karlstad kommer till studentstaden för möte med Dalkurd. Hemmalaget fick bara 1-1 borta mot Hudiksvall i förra omgången. Ett stort misslyckande får ändå sägas med tanke på den spets som DFF besitter. Montagna, Rahmani, Kabashi kunde hittas framåt. En trio väldigt bra spelare och nog kan vi förvänta oss mer än 1-1 mot en nykomling av sisådär klass. Karlstad är formstarka och kommer knappast vika ner sig. Med seriens kanske bästa spelare i laget, Chovanie Amatkaryo, finns en matchvinnare av rang. Breda bältet på, helgardera.

 

 1. Sollentuna – Hudiksvalls FF 60-20-20

Sollentuna är en liten joker i Division 1-spelet. Stockholms-laget fick visserligen däng av Karlstad på bortabana nyligen men lagbygget i stort är rätt trevligt med ynglingen Capotondi som kanske allra största utropstecken. Hudiksvall kunde lösa ett oavgjort resultat mot Dalkurd i föregående omgång. Ett framsteg sett till en i övrigt tröttsam 30-dagarsperiod. Att HuFF ska kunna resa ner till huvudstaden och nagga SFK på poäng känns faktiskt föga troligt. Ettan kan gott lämnas allena upp till åtminstone 60 procent.     

 

 1. Sandviken – Gefle 55-25-20

Smaskigt derby härnäst. Leo Englund behövde ett miljöombyte och gick från SIF till rivalen från havet, Gefle. Englund har som lekkamrater både Isac Lidberg (19 mål i fjol) och Jacob Hjelte. Därtill har besökarna spetsat till sig ytterligare i och med Pontus Jonsson och Linus Sahlins entré. GIF känns som en farlig utmanare och ska absolut kunna bjuda upp till dans i bandymetropolen. Sandviken ligger med i den yttersta toppen men har efter nio raka matcher utan förlust nu gått segerlösa i två av de tre senaste. Ettan ska såklart med, men visst är det givet att helgardera bataljen tidigt.  

 

 1. Assyriska IK – Linköping City 55-25-20

Linköpings säsong är fullkomligt under isen. City och tränaren Carlos Banda har för bara en dryg vecka sedan valt att gå skilda vägar efter att gästerna inte lyckats vinna en enda match. Även klubbchefen Ken Ring (!) har kastat in handduken. Med nya röster runtomkring laget hoppas såklart besökarna på förändring. Någon sådan är dock knappast att vänta mot Assyriska. Ett hemmalag som vann sin senaste seriematch, mot Lindome. AIK har stabiliteten i grunden som tydligen inte City har. Spika av Jönköpings-laget och gå vidare. 

 

 1. Tvååker – Skövde 60-20-20

Sett till det fina defensiva spelet som Tvååker just nu bjuder på finns det all anledning i världen att tro laget kan fortsätta överraska och till och med utmana om en plats upp till Superettan. TIF kommer närmast från en plättlätt 4-2-vinst borta mot jumbon Linköping och ska självklart kliva ut som favoriter mot Skövde. Besökarna från “schlätta” ska ändå inte räknas ut helt. Viktor och Villiam Granath finns alltjämt kvar i SAIK och det är en duo som känns för bra för denna division. Med ytterligare lirare i form av Daniel Ask samt Ibrahimovic finns kvalitén att kunna stå upp och kanske till och med rubba Tvååker. Hela och håll tummar och tår för en knall från höger. 

 

 1. Utsikten – Åtvidaberg 75-15-10

Åtvidaberg är inte i närheten av det lag som för bara några år sedan gjorde sig väl i Sveriges toppligor. Föryngringen är igång med råge och laget har haft väldigt svårt att vinna matcher i år. Mot Vänersborg häromsistens blev det en 0-1-torsk där bland annat Adam Larsson brände en straff. Utsikten på bortaplan blir en utmaning som heter duga. Frölunda-laget spelade derby mot Västra Frölunda i Svenska cupen för bara någon dag sedan och vann med 1-0. Trots gigantisk rotation. Ställer coach Orovic bästa lag på banan ska det mycket till om ÅFF ska greja poäng. Med 1X är vi otvivelaktigt i mål.  

 

 1. Österlen – FC Trollhättan 25-25-50

Trollhättan har visat sig otroligt bra den här säsongen. Tio raka i ligan utan förlust är ett fantastiskt resultat och till stor del beror framgångarna på en stabil stomme och ett par extremt lyckade nyförvärv. Alibek Aliev och Yohann Fellrath är duon som alla i Ettan-kretsar snackar om. 19 mål har de nyinkomna FCT-herrarna tillsammans producerat och det är inget annat än ren och skär klass. Österlen är nykomlingar och har så klart haft det tuffare under våren. Tvåan är väldigt svår att snacka bort. Spika.    

 

 1. Ytterhogdal – Friska Viljor 55-25-20

Det hela avgörs med en Division 2-fajt från Norrland. Ytterhogdal har under flera år  varit med i toppen av tvåan och fajtats. I år är tanken att klubben ska ta nästa steg och inledningsvis har det börjat bra. Fyra av sex möjliga poäng och nollan bakåt intakt. Friska Viljor kunde inte stå emot Gottne förra omgången. Övikarna har flera spännande spelare. Bland annat är Fredrik Borgström ett stort utropstecken inledningsvis. Här blir det däremot att kamma noll för de gulsvarta. Ettan står stadigt på egna ben.   

 

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100