Stryktipset 22/1

 

Helgens Premier League-omgång är den sista innan ett längre uppehåll väntar. Motivationen hos lagen är därför stor och vi får äran att sätta tänderna i fyra drabbningar lördagen till ära. Nio smarriga fighter från The Championship tar sedan Stryktipset i mål. Vill ni ha kött på benen i jakten på storkovan rekommenderas analysen nedan!

 

Spelstopp: 15:59

 

 1. Southampton – Manchester City 10-15-75

Southampton inledde säsongen uselt men har under vintern spelat upp sig flera hack. Broja och Ward-Prowse har stått för flera matchvinnande insatser och faktum är att The Saints bara förlorat en av tio matcher på St. Mary’s så här långt. Under lördagsaftonen pekar samtidigt väldigt mycket på att de rödvita står inför en rejäl åktur. Manchester City kommer på besök och för tillfället finns det ingenting som kan stoppa den ljusblå slåttermaskinen. Inte ett skvatt. Tolv raka segrar och en ohotad serieledning pryder Peps välpolerade hjässa och maskineriet stannar inte på sydkusten. City har ett utmärkt truppläge och tar inga fångar denna kvällskvist. Spikad tvåa. 

 

 1. Manchester United – West Ham 50-25-25

Manchester United låg länge pyrt till mot Brentford, men efter ett par sylvassa omställningar åkte De röda djävlarna ändå hem med samtliga poäng. Det är dock viktigt att inte bli förblindad av resultatet. Brentford vann all form av x-statistik överlägset och innan Ralf Rangnick lyckas formera ett svårforcerat mittfält är värdarna ingen favorit att hålla i handen. Åtminstone inte när West Ham kommer på besök. The Hammers har gott om offensiv spets där bland andra Bowen och Antonio ska kunna terrorisera opponenternas inte vattentäta försvar. Med det sagt har gästerna inte heller sett särskilt stabila ut i de bakre leden. Leeds satte tre bollar i nät på Fabianska och Man United är kapabla att upprepa den bedriften. Alla tecken är att föredra.

 

 1. Leeds – Newcastle 50-25-25

Marcelo Bielsa har fortfarande en av Premier League längsta skadelistor att förhålla sig till, men trots detta visar chilenaren och hans Leeds att de inte står handfallna. Två raka segrar, sex gjorda mål och strålande form på lirare som Harrison och Raphinha har inneburit ett lyft från bottenstriden. Den sistnämnda bör dessutom kunna fira stora triumfer denna lördag. Newcastle är ett av ligans sämsta lag på att försvara sig i ytterzon, särskilt på deras vänstersida där Raphinha nu kommer att forsa fram. Eddie Howes underliggande siffror är inte bättre än Steve Bruces diton och med den sent tappade ledningen mot Watford i åtanke slår Skatorna ur underläge på Elland Road. Ettan kan gott lämnas allena, marginell överstreckning till trots.

 

 1. Brentford – Wolverhampton 30-30-40

Thomas Frank hade definitivt rätt i att hans Brentford förtjänade mer mot Manchester United, men när benen förvandlas till spaghetti i offensivt straffområde blir det svårt att plocka poäng. Brentfords avsaknad av en riktig målskytt, Ivan Toney får ursäkta, kan mycket väl innebära att bottenstrid hägrar under våren. Wolverhampton och deras haussade defensiv blir inte heller enkel att bryta ned. Vi vill brasklappa för att Vargarna borde släppt in betydligt fler mål än vad de gjort mot slutet – den underliggande statistiken talar för detta -, men mot ett Brentford ur slag ska gästerna likväl hållas snäppet högre. X2 är ett klokt val. 

 

 1. Blackpool – Millwall 40-30-30

Jämn och förmodat destruktiv tillställning från Bloomfield Road där Blackpool tar emot Millwall. Detta blir The Seasiders, som värdarna kallas, första ligamatch sedan första januari efter ett större Coronautbrott. Formen är således ett stort frågetecken och trenden var otvivelaktigt dalande innan uppehållet. Samma melodi råder för Millwall som gått tungt utan något uppehåll. Två raka uddamålsförluster innebär att Lejonen får svårt att nå en tidigare möjlig playoff-plats. Gary Rowetts mannar viker däremot sällan ned sig och förvånade blir vi inte om detta tickar 0-0 lång väg. Med rådande förutsättningar är spikkrysset att överväga för den modige. 

 

 1. Bournemouth – Hull 60-25-15

Det var inte längesedan som Bournemouth höll jämna steg med Fulham i toppen av The Championship. Mot slutet har dock serieledarna växlat upp medan Körsbären snarare lagt i backen. Två segrar på de nio senaste är knappast en svit som är hållbar för att ta klivet tillbaka till Premier League. Under lördagen förväntas de rödsvarta ta en enkel trepoängare mot Hull, men när ettan sticker iväg är det läge att dra öronen åt sig. Tigrarna visade både klass och moral i 2-0-segern mot Blackburn, ett lag vars högstanivå är fullt jämförbar med Bournemouths. Eaves och Honeyman nätade för nykomlingarna och duon är skickliga nog för att också kunna såra lördagens kombattanter. Det syns inte på strecken varpå vi väljer att rulla ut heltäckningsmattan. 

 

 1. Birmingham – Barnsley 55-25-20

Wayne Rooneys Derby går som tåget och inför helgen är det faktiskt Poya Asbaghis Barnsley som iklär sig jumboplatsen i The Championship. Det var ju inte så det skulle bli för den tidigare hyllade U21-förbundskaptenen. The Tykes har dock sett katastrofalt dåliga ut och med tanke på att detta blir första ligamatchen sedan ett ofrivilligt Corona-uppehåll råder stora frågetecken för formen. Samma problem finns hos Birmingham, men till skillnad från Barnsley är Blånäsorna varma i kläderna. Det hjälpte förvisso inte i veckans brakförlust mot Fulham (2-6), men här ska Lee Bowyer och övriga kunna ta sig i kragen. 1X.

 

 1. Coventry – QPR 40-30-30

Queens Park Rangers hänger med i toppstriden av The Championship efter tre raka segrar. Samtliga har kommit med uddamålet och vid en flukt under ytan kan det också konstateras att marginalerna varit på The Hoops sida. På svårspelade Coventry Society Building Arena kommer gästerna däremot inte att tillåtas några gåvor. Viktige Chair är iväg på Afrikanska Mästerskapen och utan honom blir det svårt att låsa upp aktörerna på andra sidan. Coventry trivs utmärkt på egen matta och efter starka 4-1 mot Peterborough råder det ingen brist på självförtroende hos värdarna. Viktor Gyökeres spelade fram till ett av målen senast och kan spela en viktig roll även här. En sunt streckad etta är en sund spik.

 

 1. Reading – Huddersfield 35-25-40

Huddersfield har överlag varit förtjänta av sin placering precis utanför playoff-platserna. Carlos Corberáns mannar spelar en oerhört trevlig fotboll när de har sin dag, men The Terriers tenderar också att bli väl naiva mellan varven. Baklängesmål ligger därför i luften när gästerna är i farten och Reading är i grunden inget lag som ska skojas bort. The Royals form är inte mycket att skryta med, elva insläppta mål på de tre senaste vittnar om detta, men här finns större chans än vad den vänstervridna streckningen vittnar om. Tvåan först, ettan sedan. 

 

 1. Sheffield United – Luton 55-25-20

Luton har fortfarande ett par matcher till godo på lagen bland playoff-platserna. När Hattmakarna är ikapp kan de mycket väl nosa ordentligt på en kvalplats mot Premier League. Nathan Jones är en av ligans skickligaste tränare och gästerna ser onekligen ut att ha vilat sig i form under Corona-uppehållet. Två raka segrar mot Bournemouth och Reading vittnar om detta, näst på tur är Sheffield United. The Blades har tagit sig ur sin Corona-kris med motsatt effekt. 0-2 i nacken mot Derby och tappad 2-0-ledning till 2-2 mot Preston – med en man mer på banan! – imponerar föga. De rödvita är i grunden ett skickligt lag men knappast en favorit att hålla i handen. Gardera rikligt.

 

 1. Stoke – Fulham 25-25-50

Fulham är The Championships bästa lag och detta har onekligen manifesterats mot slutet. Tre raka segrar och 19 gjorda mål – 70 (!) totalt – är siffror som får hakan att slå i köksbordet. The Cottagers blir välförtjänta favoriter borta mot Stoke, men lita på att tipparna inte missat gästernas vansinniga form. Tvåan kommer att streckas hårt och då är det läge att dra i handbromsen. På sin hemmabana är The Potters inte lätta att tas med, något som bland andra Nottingham och Bournemouth fått erfara under säsongens gång. Större under har skett än att de rödvita krigar till sig en pinne mot ett hårt streckat Fulham. Krysset ska med.

 

 1. Swansea – Preston 45-30-25

Preston stod för en av veckans mer iögonfallande insatser när de trots en man mindre hämtade upp 0-2 till 2-2 mot Sheffield United. Beröm ska tillfalla efter prestationen, men frågetecken ska utfärdas för vad den fysiskt kostade. Hughes är avstängd här och mot ett bollskickligt Swansea riskerar gästernas mjölksyra att infinna sig mycket tidigare än önskat. Walesarna kommer närmast från två positiva insatser – 2-3 i FA-cupen mot Southampton och 1-1 mot Huddersfield i ligan. Kan Russell Martin driva på sina adepter ytterligare finns god segerchans hemma på Liberty Stadium. Ettan är ett spikbud trots viss överstreckning. 

 

 1. West Bromwich – Peterborough 70-20-10

West Bromwich har gått tungt en längre tid och frågetecknen kring huruvida Valérien Ismaël är rätt man att leda The Baggies till Premier League är kraftigare än någonsin. Mowatt och Johnstone, två nyckelspelare, är fortfarande avstängda när Peterborough kommer på besök. Den förstnämnda ligger bakom mycket i offensiven och utan honom ska gästerna kunna försvara sig väl. The Posh är ligans klart sämsta bortalag, men det kommer inte hindra tipparna från att dra upp ettan en bra bit över 80 procent. Så bra är inte dagens West Bromwich. Rensarkrysset övervägs på större system. 

 

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100