Stryktipset 22/2

 

Lördagen bjuder på en klassisk Stryktipskupong med fem Premier League-matcher och åtta drabbningar från The Championship. Precis som vi vill ha det! En fin spik hittas i ett understreckat Manchester City i toppmötet mot Leicester och trevliga skrällförslag står bland annat Brighton, Bournemouth och QPR för. Häng på hela analysen!  

 

Spelstopp: 15.59

 

 1. Leicester – Manchester City 20-20-60

Leicester har tappat lite av glansen de hade under första halvan av säsongen. Men trots endast en vinst på de fem senaste ligamatcherna så ser tredjeplatsen cementerad ut. Brendan Rodgers har implementerat ett spel som gör sig bra mot sämre motstånd, men som inte riktigt räckt till mot storlagen. Innan jul var Leicester exempelvis rejält utspelade av City i Manchester. När viktige Ndidi fortsatt är ett frågetecken och en uppretad Guardiola, som vanligt, kan ställa upp med ett världslag är tvåan högintressant. Fortsätter den vara streckad under 60 procent är det en bra spik. 

 

 1. Southampton – Aston Villa 65-20-15

Southampton förlorade visserligen hemma mot Burnley senast, men det går knappast att tala om någon formdipp. I cup-matchen borta mot Tottenham var The Saints riktigt bra och värda mer. Här vill Ralph Hasenhüttl säkerligen ta en bra trea som i stort sett säkrar kontraktet. Med Danny Ings i fortsatt målform ska chanserna till det vara goda. Aston Villa har en helt ok offensiv med Grealish som kreatör, men visar upp stora brister i defensiven. Bortaspelet har varit skralt under säsongen och här blir det tufft igen. Håller sig ettan runt 65 procent så är det en ok spik. 

 

 1. Burnley – Bournemouth 45-30-25

Burnley har överraskat mot bra lag på slutet, men känns ändå inte som ett gäng att lita på. Här finns det frågetecken på både Barnes och Wood, två viktiga pjäser som skulle skapa rejält tomrum. Bournemouth skadeläge ser istället bättre ut där framför allt spjutspetsen Joshua King är tillbaka i spel. Med norrmannen på planen ökar Körsbärens alternativ. Gästerna har kniven på strupen och måste ta varje match på största allvar i den jämna bottenstriden. Burnley blir alldeles för högt streckade med tanke på att det inte skiljer särskilt mycket mellan lagen kvalitetsmässigt. Både krysset och tvåan betalar bra. Helgardera. 

 

 1. Crystal Palace – Newcastle 50-30-20

I London lär det inte vänta någon sprudlande tillställning när två av de minst offensiva lagen i Premier League drabbar samman. Båda gängen visar sviktande form och har haft svårt att vinna matcher på slutet. Sakho saknas i Crystal Palace, men Hodgsons mannar ska ändå kliva in på Selhurst Park som favoriter. Risk för tighta och målsnåla 90 minuter vilket ökar risken för delad poäng. 1X inleder. 

 

 1. Sheffield United – Brighton 50-30-20

Sheffield United fortsätter att chocka Premier League. Nykomlingen är bara två poäng från en Champions League-plats med sin fina sjätteplacering. Imponerande med tanke på spelarmaterialet, men visar vad ett välkomponerat lag och en bra tränare kan åstadkomma. Brighton har istället varit en besvikelse. Potter har fått till en intressant spelidé med mycket bollinnehav, men poängen har inte alls trillat in i den takt som förväntades. Nu måste Fiskmåsarna börja vinna matcher för att inte kontraktet ska vara hotat. Högstanivån är dock hög och här ska gästerna inte räknas bort. De svenska tipparna överskattar Sheffield United rejält och streckar upp ettan 15 punkter för högt för tillfället. Given helgardering. 

 

 1. Birmingham – Sheffield Wednesday 45-30-25

Två lag som ligger på exakt samma poäng i tabellen, men gått åt olika håll de senaste veckorna. Sheffield W hade bra häng på en playoff-plats men rejält på slutet när viktige anfallaren Fletcher varit skadad. Här saknas han förmodligen igen. Birmingham är istället inne i en poängmässig formtopp, vilket gör att tipparna ger ettan väl stort förtroende. I grunden är knappast Birmingham det bästa laget här och att då ettan streckas upp över 50 procent är fel. Sheffield W har en hög höjd i spelet vilket de inte minst visat i segrar borta mot Brighton och Leeds i januari. X2 är en bra inledning som gallrar fint bland kupongerna. 

 

 1. Bristol City – West Bromwich 20-25-55

Bristol City fick sig en riktig lektion i fotboll när de besökte Leeds förra lördagen. 0-1 i baken var rejält sminkade siffror till Bristols fördel då de blev utspelade matchen igenom. Nu väntar en ny tuff uppgift när serieledande WBA gästar Ashton Gate. Slaven Bilic mannar har sett riktigt bra ut på slutet och tagit kommandot om en direktplats. När lagen möttes innan jul var det klasskillnad då West Bromwich vann med 4-1. Känslan är att Bristol City fått med sig lite för många poäng under säsongen och är överskattade. Tvåan är en bra spik upp mot 55 procent. 

 

 1. Leeds – Reading 75-15-10

Efter en liten formsvacka ser Leeds återigen ut som ett lag för Premier League. En bra insats borta mot Brentford följdes upp med en ännu bättre hemma mot Bristol City. Reading bröt en lång svit utan trepoängare genom att besegra Sheffield Wednesday med 3-0 borta senast. Ett rött kort på motståndarna hjälpte dock till rejält där och spelmässigt var siffrorna inte rättvisa. Fortsatta skador på Boye, Miazga och Joao oroar. Ettan är en fullt rimlig spik på en klurig kupong. 

 

 1. Nottingham – QPR 50-30-20

Sett till insatserna har Nottingham fått med sig väl många poäng denna säsong. Ett exempel på det var rånet av en pinne borta mot West Bromwich senast när Sherifferna var rejält utspelade men lyckades göra 2-2 på stopptid med sista enda skott på mål i matchen (det första var ett självmål). QPR tog ett stort steg framåt senast genom en strålande insats mot Stoke. 0-2 vändes till 4-2 där de centrala offensiva pjäserna Hugill och Eze nätade båda två. Nottingham streckas på tok för hårt sett till chanserna, här råder det garderingstvång. 

 

 1. Preston – Hull 65-20-15

Hull tappade tunga spelare under januarifönstret där bland annat skyttekung Bowen försvann. Tigrarna har haft det väldigt tungt under det nya året och nu saknas dessutom backarna Lichaj och de Wijs som lämnar stora hål i försvarslinjen. Preston har hackat lite hemma på Deepdale, men har fortfarande ligans bästa hemmafacit. Här är Preston högmotiverat, då varje poäng kan vara avgörande för playoffplatsen, medans Hulls säsong i stort sett är över. Gardera bara ettan om den närmar sig 70 procent. 

 

 1. Stoke – Cardiff 50-30-20

Efter en bra period har Stoke kommit ner på jorden igen. Insatser som 0-4 mot Derby och 2-4 mot QPR bådar inte gott i jakten på nytt kontrakt. Försvarsspelet har inte alls varit sig likt på slutet. De senaste matcherna gör att det svenska folket undervärderar Stoke och just nu streckar ettan runt 10 procentenheter för lågt. Cardiff är ännu obesegrade under 2020. Insatsen hemma mot bottenlaget Wigan senast var dock ett steg tillbaka där walesarna stundtals var utspelade och bara hade 35 procents bollinnehav. På hemmaarenan brukar The Potters göra det stabilt och med tanke på streckningen är det ett givet utgångstecken. 

 

 1. Swansea – Huddersfield 50-30-20

Svårtippad drabbning i Wales mellan två lag som är väldigt ojämna för tillfället. Tunga 0-3 hemma mot Cardiff följdes upp av en bra poäng borta mot Derby för Huddersfield. Swansea å sin sida har tappat allt grepp om playoff-platserna efter fem raka utan vinst. 4-4 borta mot Hull senast visar att det är öppna spjäll både framåt och bakåt. Matchen ser ut att streckas hyfsat korrekt och då är det bäst att hela upp matchen och jobba in den lågt streckade tvåan. 

 

 1. Wigan – Millwall 35-30-35

Wigan fortsätter prestera bra fotboll i jakten på nytt kontrakt. Senast var det nära vinst borta mot svåra Cardiff, men Wigans ledning kvitterades två gånger om i 2-2-matchen. Fortsatt tre poäng upp till Stoke över strecket och det är bara att fortsätta tugga på i samma positiva hjulspår så ligger ett nytt kontrakt inom räckhåll. Millwall har imponerat under en längre tid och är svårslagna. 1-0 borta mot hemmastarka Preston är starka papper. Räkna med en tight och målsnål match. Krysset är en given utgång. Gardera efter plånbok. 

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100