Stryktipset 14/3

 

Både Manchester City, Arsenal och Chelsea finns med på Stryktipset denna vårlördag. Kupongen kompletteras med spännande strider från The Championship, en av frågorna är hur det ska gå i ångestmötet mellan Huddersfield och Wigan. Nu ska vi jaga 13 raka rätt!

 

Spelstopp: 15:59

 

 1. Aston Villa – Chelsea 20-20-60

Det luktar nedflyttning lång väg på Villa Park i Birmingham. Aston Villa ligger näst sist i Premier League och trenden är tydlig för detta sjunkande skepp som har fyra raka nederlag inför finbesöket från London. Fjärdeplacerade Chelsea har en desto trevligare trend, 2-0 mot Liverpool i FA-cupen följdes upp med en 4-0-kross mot Everton i förra helgens ligaspel. The Blues brukar ha lätt för Villa och även om Jorginho sitter på botbänken ska det inte vara tu tal. Tvåa.

 

 1. Brighton – Arsenal 30-30-40

Nu får Graham Potter ta och ge sig med sitt publikfrieri. Publiken har tröttnat på fin fotboll och ickeresultat, dessutom blir det tomma coronaläktare på AmEx Stadium från och med nu. Noll segrar sedan årsskiftet är inte mycket att hurra för när Potters fiskmåsar från Brighton tar emot ett hett Arsenal. Förutom det nesliga nederlaget mot Olympiakos i Europa League har The Gunners gått obesegrade under 2020 men i december vann faktiskt Brighton mot det rödvita Londonlaget i huvudstaden. Åtminstone krysset ska ackompanjera den hårt streckade utgångstvåan.

 

 1. Manchester City – Burnley 85-10-5

Regerande mästarna har slickat såren efter konstaterandet att titeln ej kommer kunna försvaras. Senaste månaden har Manchester City visat att moralen är intakt, fem av sex tävlingsmatcher har slutat med seger och i Champions League sitter de ljusblå i en guldsits. Burnley har två kryss i ryggen och har svarat för en klart godkänd säsong med en mittenplacering som följd. The Clarets har för vana att bli utskåpade på Etihad Stadium och allt annat än samma scenario är en smärre utopi. Bergetta.

 

 1. Newcastle – Sheffield United 30-30-40

Steve Bruce har kliat sig i huvudet länge. Steve undrar var Sheffield United är. Steve trodde att han hade en tyst överenskommelse med Chris Wilder om att Sheffield United skulle ligger och gneta intill Newcastle på den nedre halvan av PL-tabellen. Mot alla odds har Wilder lotsat gästerna till en framskjuten placering som till och med kan bära hela vägen ut i Europaspelet. Steve ska inte misströsta, även Skatorna har tillräckligt avstånd till giljotinen för att undvika vårångest. Med tanke på Newcastles trånga rehabrum och Sheffield Uniteds formidabla form får Steve fortsätta klia sig i skallen beträffande Wilders genialitet. Tvåa.

 

 1. Norwich – Southampton 35-30-35

Från fågelboet på St. James’ Park till fågelboet på Carrow Road. Här klias det inte i något hår, Daniel Farke har redan fått inflammation i sina hårsäckar. Norwich som inledde piggt i högsta serien har cementerats på jumboplatsen och om inte blixten slår ner kommer Kanariefåglarna flyga tillbaka ner till The Championship under sommaren. Southampton är ett av det engelska finrummets starkaste bortalag, sedan jul har Chelsea besegrats på Stamford Bridge och Leicester har fått på näbben på King Power Stadium. Danny Ings visade vägen i höstens möte och Pukki är beredd att visa vit flagg igen. Tvåan först.

 

 1. Bournemouth – Crystal Palace 40-30-30

Vitality Stadium är skådeplats när Eddie Howe ska mäta sina taktiska färdigheter mot landsmannen Roy Hodgson. Howes herrar i Bournemouth dansar på knivseggen med lika många poäng som två andra klubbar kring det kritiska strecket. The Cherries har två tuffa motstånd avverkade, kryss mot Chelsea och uddamålsförlust på Anfield är inte fy skam. Crystal Palace har haft ett enklare spelschema under vårkanten men trippla 1-0-triumfer är goda resultat för Roy Hodgson som bärgade samma siffror när Eddie Howe besökte Selhurst Park i höstas. I körsbärsgården vann Bournemouth senast det begav sig mot The Eagles och med jämn streckning är det lurigt värre. Alla tecken bör smällas in på samma bräde.

 

 1. Blackburn – Bristol City 50-25-25

Det är inte Niclas Eliassons fel om inte Bristol City spelar i Premier League nästa säsong. Tolv assist och tre strutar är mer än vad man kan begära av en hallänning som fått ifrågasättningsbart lite speltid. Sjunde plats i The Championship är ett faktum efter 37 omgång, Bristol City har bara inkasserat två pinnar på de fem färskaste fighterna. Blackburn jagar gästerna hack i häl trots att Dack stack iväg.
Den blåvita armén har endast överlistats vid ett tillfälle på Ewood Park sedan september månad. 1X är ett lås.

 

 1. Sheffield Wednesday – Nottingham 40-30-30

På Hillsborough sitter Garry Monk och ugglar på en ribba av stål. Garry har gett upp. Sheffield Wednesday störtdyker i tabellen och 5-0 i baken mot Brentford senast var liksom bara en näbbdragning i mängden. Millwall drog Nottingham i näbben på City Ground förra helgen men i övrigt är gästerna inne på finrummets spår. Endast ett nederlag sedan julafton vad gäller spel på resande fot bådar gott för The Tricky Trees som ligger på playoffplats med grabben Grabban i gott slag. Om inte streckningen skenar så sätter vi oss på den högra sidan av Garrys ribba.

 

 1. Huddersfield – Wigan 45-30-25

Den stora gåtan i den engelska andradivisionen är vad Wigan hittade för proteinpulver i februari. Bottenlaget kvicknade till från sin kamikazeposition och plockade den ena omöjliga skalpen efter den andra. The Tics drämde bland annat till serieledarna och ligatvåan, båda på främmande gräs. Huddersfield har också lyft sig när vintern gått mot vår, på Kirklees Stadium har värdarna lagt ner både QPR, Bristol City och Charlton under februari. Höstmötet slutade med delad ära, ytterst oviss tillställning är att vänta. 1X2.

 

 1. Hull – Charlton 40-30-30

Lichaj, Kane, Scott, Toral, Wijs, Bowler, Burke, Eaves. Nej, det är inte Hulls startuppställning, det är listan över grabbar som flyttat in i rehabrummet på KCOM Stadium. Charlton har det bättre ställt i sitt läger men nykomlingen återfinns ändå snäppet under värdarna och hänger därmed på fel sida om giljotinen. The Red Robins är dessutom synnerligen hemmakära, endast tre vinster på 18 utflykter talar sitt tydliga språk. Båda sidor har klappkass form inför lördagens uppgörelse. När streckningen vänstervridits kraftigt tornar tvåan upp som en vettig värdespik i rehabrummens namn!

 

 1. Middlesbrough – Swansea 40-30-30

Formfrågan är inget Jonathan Woodgate vill prata om i första taget. Möjligtvis om den begränsar sig till den allra färskaste prestationen. Tolv raka utan smak av segerns sötma sved i strupen på den gamle marängen på Middlesbroughs tränarbänk. Att Paddy McNair frälste The Smoggies i bottenmötet borta mot Charlton var väsentligt för både lagets existens i andradivisionen och Woodgates anställningsavtal. Swansea har mestadels kryssat sig fram genom vintern, lejonparten av kamperna i februari slutade med delad ära för Svanarna som fortsatt är med i racet om en PL-biljett. Gästerna vann båda inbördes 2019 och trivs särskilt väl med spel på bortabana. Trevlig tvåa.

 

 1. Millwall – Derby 50-25-25

Lejonkulan i London kan vara en arena i Premier League nästa säsong. Endast Leeds och West Bromwich har förlorat färre matcher än Millwall och närmast kommer The Lions från en finfin 3-0-viktoria borta mot Nottingham där Matt Smith gjorde sitt livs match när 30-åringen lirade som i trans och slog till med ett äkta hattrick inom 13 minuter i första halvlek. Derby återfinns i mitten av tabellen och är ett extremt vingligt lag beroende på vilket schackbräde som agerar spelplats. 37 pinnar är erövrade på Pride Park och 14 på bortabana, det skänker trygghet till spikettan för Millwall som dessutom vunnit tre raka inbördes.

 

 1. QPR – Barnsley 50-25-25

Vi stannar i huvudstaden för att ta farväl av kupongen på klassiska Loftus Road. Värdföreningen var risigt ute ett tag men trippla kryss och trippla triumfer har skapat trygghet hos Queens Park när endast upploppet återstår. Barnsley har två raka torsk i ryggen och någon trygghet finns inte i sikte. The Tykes har sju pinnar till säker mark när nio rundor återstår, om inte gästerna hittar sin maxväxel nu så blir det till att hoppa in i hissen nedåt. Tabelltittarna har tagit lite väl mycket fasta på de 16 pinnar som skiljer, sista raden erbjuder bästa läget att skapa friska vindar i kuponghögen. Halvgarderingen österut är riktigt läcker.

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100