Hoppa till innehåll

Topptipset 17/5

 

Under tisdagen ska Liverpool ta sig an Southampton i hopp om att hålla Premier Leagues titelstrid vid liv. I övrigt ska det spelas kvalmatcher i Europa och cupspel i Sydamerika. Skrälldrag saknas inte på kupongen där vårt främsta drag hämtas från Stadio Ciro Vigorito. Mer om detta i analysen nedan, häng med!

 

Spelstopp: 19.59

 

  1. Southampton – Liverpool 15-15-70

Liverpool behöver plocka poäng på St. Mary’s Stadium för att hålla sig kvar i titelstriden och för att ha en rimlig chans är det full pott som gäller. Ett scenario som ska ses som troligt men det finns vissa frågetecken kring Merseysideklubben. Jürgen Klopps manskap har matchats hårt mot slutet och spelade så sent som i lördags en krävande FA-cupfinal mot Chelsea som gick hela vägen till ett straffavgörande. Värt att tillägga är att Virgil van Dijk och Mohamed Salah fick kliva av med skadebekymmer och visst finns en överhängande risk att ytterligare spelare går samma öde till mötes om tysken inte roterar. Southampton har visserligen inget att spela för men gör här sin sista hemmamatch för säsongen. Med tvåan streckad upp till skyarna ska det garderas frikostigt i Hampshire. 

 

  1. Nottingham – Sheffield United 45-30-25

Nottingham har i vårt tycke högst kapacitet av de fyra klubbarna som gör upp i detta playoff-spel. Forest var det klart bättre laget i det första mötet och lär gräma sig något över att endast ha fått med sig en uddamålsseger till returen. Klar fördel arrangörerna alltjämt, särskilt med tanke på Sheffield Uniteds anfallskris. Rhian Brewster, Oliver McBurnie, David McGoldrick och Billy Sharp saknades alla i det föregående mötet och så ser ut att bli fallet även här. Då har vi svårt att se The Blades hämta upp detta underläge. 1X räcker långt.

 

  1. Benevento – Pisa 45-30-25

Benevento har varit iskalla under den senaste månaden och hade sannerligen marginalerna på sin sida då Ascoli besegrades i playoff-kvarten i fredags. Visst finns det ett högt kunnande hos arrangörerna och rutinen som bland andra Kamil Glik och Gianluca Impadula tillför är guld värt i dessa sammanhang. Med det sagt finns det inte fog för den högt streckade ettan baserat på nuvarande form. Pisa är ruskigt solida bakåt och var så när att säkra en direktplats till Serie A som följd. Gästernas prio kommer vara att hålla siffrorna nere till returmötet men till rådande streckning vill vi inte utesluta den gravt understreckade tvåan. X2 är en vettig utgång i dagsläget.

 

  1. Paris FC – Sochaux 40-30-30

Paris FC är erkänt svårslagna i sin hemmaborg men ska inte streckas upp som klara favoriter i ett playoff-möte som detta. Kvalitetsmässigt håller dessa klubbar en jämlik nivå och det går att argumentera för att Sochaux har varit det bättre laget i inbördes möten denna säsong. De blågula har visat strålande form under säsongsavslutningen även om detta avtog något under de avslutande omgångarna då tabellen mer eller mindre var avgjord. Ännu ett vänstervridet möte och då riktas prio återigen åt öst.

 

  1. ADO Den Haag – FC Eindhoven 40-30-30

Även i Nederländerna kvalas det för fullt där den sista biljetten till kommande års upplaga av Eredivisie kommer tilldelas vinnaren av detta playoff-spel. ADO Den Haag har en ruskigt vass offensiv med målsprutan Thomas Verheydt samt ynglingen Sem Steijn till sitt förfogande. Den förstnämnda missade dubbelmötet mot Breda men förväntas vara tillbaka till denna semi vilket är en rejäl boost. 30-åringen har bidragit med hela 30 strutar och sju målgivande passningar denna säsong. FC Eindhoven har i sin tur en välbalanserad trupp och med den form Joey Sleegers visar upp för stunden ska gästerna absolut ses med chans på Cars Jeans Stadion. Detta svårtippade möte gör sig bäst helgarderat.

 

  1. Bragantino – Estudiantes 55-25-20

Vi blickar vidare mot sydamerika då kupongens tre återstående bidrag hämtas från Copa Libertadores. Estudiantes har plockat tio poäng av tolv möjliga och har således redan säkrat avancemang. Motivationen lär med andra ord inte vara på topp hos gästerna vilket spelarpoolen inte tar med i beräkning. Bragantino går i sin tur en stenhård kamp om den återstående platsen. Arrangörerna har visat upp en väldigt hög nivå här på Estádio Nabi Abi Chedid och baserat på rådande förutsättningar är ettan en utomordentlig värdespik.

 

  1. Sporting Cristal – Talleres de Córdoba 35-35-30

Talleres de Córdoba har skördat stora framgångar på hemmafronten under detta gruppspel och lyckades bland annat säkra delad kompott mot ett stjärnspäckat Flamengo senast. På resande fot håller argentinarna inte i närheten av samma nivå och faktum är att gästerna inte har vunnit något av sina åtta senaste bortamatcher varav sju av dessa har slutat i nederlag. Sporting Cristal befinner sig i ett prekärt läge med blott en poäng men har presterat på en klart högre nivå än tabellen indikerar. Den bristande målproduktionen väcker dock frågetecken och om plånboken tillåter är krysset ett lämpligt komplement till utgångsettan.

 

  1. Boca Juniors – Corinthians 50-25-25

Boca Juniors var illa ute halvvägs in på detta gruppspel men i och med 1-0-viktorian borta mot Always Ready har argentinarna goda förutsättningar. Två hemmamatcher återstår och i Buenos Aires har de blågula endast förlorat en tävlingskamp sedan slutet av oktober månad. Corinthians har en stjärnfylld trupp med flera välkända namn för de europeiska åskådarna. På resande fot har brasilianarna dock haft bekymmer såväl i ligaspel som cupspel. Série D-laget Portuguesa RJ lyckades bland annat lösa delad kompott i den första Copa do Brasil-drabbningen innan Corinthians säkerställde avancemang på hemmafronten. Trolig etta.

 

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100