Topptipset 14/11

 

Kvalbetonat Topptips! Kvällens spektakel sparkar igång med två spännande EM-kvalmatcher från Istanbul och Plzen. Den nya uppstickaren Kosovo bör ses ha bra skrällchanser på tjeckisk mark! Ett par träningslandskamper, kvalet till U21-EM samt två kvalmatcher till Afrikanska Mästerskapen kompletterar raden. Mot 8 rätt!

 

Spelstopp: 17.59

 

  1. Turkiet – Island 55-25-20

Det blir med största sannolikhet inget nytt mästerskap för Island. Erik Hamréns mannar har inte riktigt kommit upp i nivå detta kval. Nu krävs det vinst i de två återstående matcherna, samtidigt som Turkiet måste tappa både huvud och poäng mot Andorra för att EM-biljetten ska ros i hamn. Här saknar Island dessutom stöttepelarna Gudmundsson och Gunnarsson som är skadade. Turkiet har gjort det ruggigt bra framför sin fanatiska hemmapublik i detta kval. Fyra raka vinster är facit i Istanbul, där även de regerande världsmästarna Frankrike fick bita i baklavan och åka hem med 0-2 i baken. Det ska mycket till för att ett naggat Island ska kunna bryta den trenden. Omkring 55 procent är ettan en given utgång. 

 

  1. Tjeckien – Kosovo 55-25-20

Bakom England slåss Tjeckien och Kosovo om andraplatsen i Grupp A. Tjeckien har försprång efter segern mot just engelsmännen i den förra omgången, dock är avståndet ner till Kosovo endast en poäng. Den nya uppstickaren från Balkan har endast förlorat en landskamp sedan oktober 2017 och det var mot England på Wembley. Kosovo vann hemmamötet mot Tjeckien med 2-1 och alla chanser finns för att gästerna återigen ska snuva tjeckerna på tre poäng. Den före detta Roma-spelaren Schick, som gjort fyra av Tjeckiens elva mål i kvalet, saknas i matchtruppen. Streckas ettan över 55 procent är det läge att gå för skrällen i Plzen! 

 

  1. Bulgarien – Paraguay 30-30-40

Vilket totalt mörker som präglar bulgarisk fotboll. Supportrarna har skämt ut sig i EM-kvalet och så även landslaget. Bulgarien fick däng med hela 0-6 senast mot England och östeuropéerna är nu segerlösa i elva raka landskamper. Paraguay är ingen toppnation i Sydamerika men i truppen finns en hel del kvalité trots allt, Newcastles irrationelle mittfältare Almirón sticker ut lite extra. Något vidare stöd från supportrarna lär inte Bulgarien få i den här träningsmatchen och visst ska sydamerikanerna ses som knappa favoriter i Sofia. Med någorlunda korrekta streck ritas tvåan ner först. 

 

  1. Irland – Nya Zeeland 65-20-15

Nya Zeeland reser till Irland för en fotbollslandskamp i Dublin. Nya Zeeland kommer till spel i väldigt gott slag, gästerna slaktade allt i Pacific Games i somras och faktum är att ö-nationen inte förlorat en landskamp sedan i juni 2018. Burnley-anfallaren Wood är även i gott slag. Irland gör det bra i EM-kvalet och hemma i Dublin är de grönvita ofta svårspelade. Européerna ska ses som favoriter i den irländska huvudstaden men ettan ser ut att bli en alldeles för överdriven favorit i den här träningslandskampen. Både krysset och tvåan ser ut att vara två riktigt fina kupongrensare!

 

  1. Israel U21 – Montenegro U21 60-23-17

I kvalet till U21-EM har Israel fått en bekväm inledning. Triumfer mot både Kazakstan och Färöarna. Insatserna har dock inte varit helt övertygande. Mot Montenegro kan det mycket väl bli tuffare. Visserligen har Balkan-nationen torskat fyra av de fem inledande matcherna, men det ska sägas att två av dessa har varit mot giganten Spanien. Montenegro har en hel del talang i truppen och mot Israel ska det finnas rimliga chanser att skrälla. Topptipparna ser ut att titta lite väl mycket på tabellen. Tickar Israel över 60 procent ska detta garderas. 

 

  1. Rumänien U21 – Finland U21 65-20-15

Rumänien har en riktigt spännande generation på G. George Puscas och Ianis Hagi har redan slagit igenom och finns med i A-landslaget, men även U21-upplagan ser spännande ut med bland annat Leicester-fostrade Alex Pascanu och Esbjerg-anfallaren Adrian Petre. Efter förlusten mot Danmark har rumänerna kört över både Ukraina och Nordirland. Finlands U21 har inte riktigt övertygat på samma sätt det senaste året även fast finnarna fått en fin start på EM-kvalet. I Rumänien kommer skandinaverna att få bekänna färg. Trolig och streckvärd etta som bör singlas! 

 

  1. Ghana – Sydafrika 50-30-20

Trots att Afrikanska Mästerskapen avgjordes så sent som i somras har kvalet till 2021 nu börjat rulla igång. Vid de sju senaste upplagorna av mästerskapet har Ghana gått till slutspel, i somras blev “Black Stars” dock utslagna redan i åttondelsfinalen. En liten besvikelse med tanke vilket kunnande som finns i Ghana. Bröderna Ayew och Atlético Madrids motor Thomas Partey håller toppklass. Sydafrika har inte samma klass i truppen och gästerna rankas 21 placeringar bakom Ghana på FIFA:s världsranking. Runt 50 procent ska ettan vara en riktigt fin spik. 

 

  1. Mali – Guinea 50-25-25

Mali har varit en stark fotbollsnation i Afrika under 2000-talet. Till stor del på grund av stjärnor som bland annat Drissa Diakité, Adama Coulibaly och Seydou Keita. Riktigt samma klass i truppen finns inte längre och i den inledande omgången mot Guinea är “The Eagles” från Mali en liten favorit i fara. Gästerna stod upp riktigt bra mot Chile i genrepet och med Liverpools Naby Keïta på mitten är förväntningarna rätt stora på Guinea. Ovisst! Garderingarna bör vara på sin plats tidigt. 

 

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100