Topptipset 13/3

 

Coronaviruset infekterar även poolspelen och hela tre matcher har i skrivande stund blivit uppskjutna på fredagens Topptips. Spelvärde finns det alltjämt gott om där strålande skrällalternativ hittas i såväl Frankrike som Tyskland. Analysen är klar, häng med!

 

Spelstopp: 20:29

 

  1. Real Madrid – Eibar LOTTAS

Allt fler matcher blir uppskjutna och under torsdagen stod det klart att såväl omgång 28 som 29 i La Liga blir uppskjuten. Lottfördelningen är 12-2-2, vilket motsvarar en procentfördelning på 75-12,5-12,5. Avvakta och se vart spelprocenten landar närmare spelstopp och strecka därefter.

 

  1. Lyon – Reims 55-25-20

Det är två defensivt solida lag som ställer upp på Parc Olympique Lyonnais. Reims är ligans måltätaste lag, vilket fört gästerna upp till en imponerande femteplats. Den defensiva trygghet har delvis kommit på offensivens bekostnad och gästerna har endast gjort 26 mål på de inledande 28 omgångarna. Det kommer således inte som någon överraskning att Les rouges et blancs är kryssbenägna där elva av dessa 28 matcher slutat med delad ära. Lyon har underpresterat något denna säsong men ligger alltjämt bara en poäng bakom sin motståndare. Att det finns kvalitet hos värdskapet råder det ingen tvekan om men här ger svenska folket Les Gones på tok för högt förtroende. Då prioriterar vi X2!

 

  1. Fortuna Düsseldorf – Paderborn 50-25-25

På Merkur Spiel-Arena stundar ett ångestladdat bottenmöte när 18:e placerade Fortuna Düsseldorf tar emot tabelljumbon Paderborn. Värdarna har visserligen hittat efterlängtad form och endast förlorat ett av de senaste fem (1-3-1). Offensivt finns det däremot en hel del frågetecken hos Flingeraner, inte minst då skyttekungen Rouwen Hennings är inne i en måltorka. Paderborn har endast mäktat med en pinne på de senaste sex omgångarna och gästerna har inte råd att tappa ytterligare mark till kvalplacerade Düsseldorf. Betydligt mer öppet möte än procentfördelningen indikerar och då ska spelvärdet österut återigen prioriteras.

 

  1. Fulham – Brentford 35-30-35

I The Championship kan vi se fram emot ett spännande topppmöte. Trean Fulham välkomnar nämligen fyran Brentford till Craven Cottage i vad som är ett mycket intrikat möte. Värdarna lyckades resa hem med en poäng borta mot Bristol City senast efter en sen kvittering från Tom Cairney. Nu är det hemmamöte som gäller och här har The Cottagers varit oerhört starka. Brentford hade en skakig säsonsupptakt men har därefter motsvarat förväntningarna. Försvarsspelet är kompakt och offensivt briljerar kvartetten Da Silva, Benrahma, Mbeumo och Watkins. Strecka från höger.

 

  1. Motherwell – Aberdeen 35-30-35

Motherwell håller för närvarande taktpinnen om den åtråvärda tredjeplatsen i vad som ser ut att bli ett tvåmannarace. Värdarna åkte dock på blytunga poängtapp mot tabelljumbon Hearts senast och har nu ett flåsande Aberdeen bakom sig. Gästerna kommer i sin tur från en solid 3-1-viktoria hemma mot Hibernian och ligger numera blott en poäng bakom sin motståndare. Skyttekungen Sam Cosgrove har saknats i de senaste två matcherna och det är fortsatt oklart huruvida 23-åringen kan komma till spel här. I Cosgroves frånvaro har däremot Curtis Main imponerat och hamnade återigen i målprotokollet senast. Vi helgarderar!

 

  1. Shelbourne – Waterford LOTTAS

Irland var inte sena med att agera och stängt av bland andra Premier Division under mars månad. Här är lottfördelningen fortfarande oklar så håll ett öga på detta närmare spelstopp.

 

  1. Racing Santander – Lugo LOTTAS

Spanska andradivisionen är självklart inget undantag och det är ännu ett uppskjutet möte här. Betydligt jämnare lottfördelning som är följande: 7-5-4, vilket motsvarar en procentfördelning på ungefär 44-31-25. 

 

  1. Solihull Moors – Harrogate Town 35-30-35

Kupongen avrundas i National League där ännu ett ovisst möte är att vänta. Solihull Moors föll på mållinjen i fjol och fick sikta in sig på ännu en säsong i femtedivisionen. Denna säsong har gått något tyngre där prestationerna på resande fot har varit bedrövliga. Hemma på Damson Park ser det betydligt mycket bättre ut och endast Barrow samt Harrogate har en högre poängskörd i sin hemmaborg. Nu kommer de sistnämnda på besök och gästerna är i strålande form. Gästerna har endast ett nederlag på de senaste elva ligaomgångarna, varav åtta slutat med seger och Town jagar febrilt ligaledarna Barrow. Ettan är ingen tokig chansspik.

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100