Topptipset 24/9

 

Spännande fredags-kupong med många intressanta matcher. Örgryte ska kunna besegra ett AFC som varit riktigt usla borta. Vidare finns finfina tillställningar att ge sig i kast med från både England, Spanien, Irland, Turkiet och Portugal. Något för alla helt enkelt. Vi dundrar igång från Gamla Ullevi. 

 

Spelstopp: 18:59

 

  1. Örgryte – AFC Eskilstuna 45-25-30

Örgryte stod för en riktigt fin insats i Värnamo häromsistens. En klasspoäng signerad nyförvärvet Elias Gustafson som gjort mål i två raka matcher. Inför matchen mot AFC har ÖIS sex raka utan förlust och risken att det ska bli en torsk mot Eskilstuna är minimal. Gästerna kan inte vinna utanför Tunavallen och har ett lag som högst troligt kommer vara med och slåss runt nedflyttningsstrecket hela vägen in i mål. Gästerna står dessutom utan en fast tränare då sportchefen Al Jebouri leder laget för tillfället. Ettan är väldigt trolig och kan utan bekymmer spikas upp till 45-50 procent.  

 

  1. West Bromwich – QPR 55-25-20

Klassmatch på The Hawthorns. Queens Park Rangers stod för en riktigt fin insats då Everton kunde slås ut ur Ligacupen i veckan. Charlie Austin var en gigant i Hoops-tröjan och får chansen att resa upp till West Midlands för att tvåla till sitt gamla gäng. WBA har inte alls kommit upp på någon högre höjd den senaste tiden. Mycket på grund av att lagets tilltänkta målskyttar hamnat helt ur gängorna. Betydligt mer öppen duell än vad oddsen indikerar. På med stora bältet och måla ner 1X2.     

 

  1. Coventry – Peterborough 60-25-15

Med en solid defensiv samt ett sylvasst svenskt anfallsvapen i Viktor Gyökeres har Coventry skjutit upp sig själva till en topplacering i The Championship. En imponerande start av de himmelsblå även om det troligen kommer bli en placering för värdklubben en bit längre ner i tabellen när säsongen senare summeras, Peterborough är nykomlingar i andradivisionen. Gästerna har varit tämligen ihåliga bakåt men visat fina offensiva tendenser. Bland annat via tre mål mot Birmingham i förra omgången. Det här blir jämnare än vad streck och odds indikerar. Helgardera. 

 

  1. Barrow – Newport County 40-25-35

Sista engelska stoppet för kvällen sker på Holker Street där Barrow och walesiska Newport ska spela ett ovisst League Two-möte. Newport County har börjat säsongen ganska bra men har fortsatt en viktig spelare som Matt Dolan i halvdan form samt målvakten Joe Day troligen borta inför denna svåra dust. Barrow kommer närmast från en fin bortamatch (1-1) mot det förväntade topplaget Bradford City. Motsvarande kamp slutade 2-1 i fjol. Liknande siffror nu. Ettan till riktigt fin procent kliver på tåget först. 

 

  1. Gil Vicente – Porto 10-20-70

Porto är som vanligt en av favoriterna till att nypa ligaguldet och Sérgio Conceicao kan ställa ett riktigt fint och slagkraftigt lag på pappret. Något som inte minst Atlético Madrid fick känna på i första omgången av gruppspelet i Champions League. Att spela matcher i både liga och tufft CL-spel kräver dock att truppen är bred och att stjärnor i viss mån kan vilas. Frågan är därmed hur de gästande drakarna matchar mot Gil Vicente med vetskapen om att de inom bara några dagar ska upp i kamp mot Liverpool. Hemmalaget kommer från två oavgjorda matcher men har på det hela taget sett bra ut. Fran Navarro har blivit en lyckad värvning för Tupparna som mycket väl kan trycka in en påse även mot denna typ av motstånd. Krysset behöver givetvis få utrymme då tvåan kommer stänga i krokarna runt 70. 

 

  1. Altay – Besiktas 25-25-50

Besiktas är som alltid ett lag för toppen i den turkiska ligan. Läget inför matchen mot Altay kunde däremot varit väldigt mycket bättre. Istanbul-klubben kommer närmast från en 3-3-match där de svarta örnarna tappade 3-0 till 3-3 under slutet av matchen. Som krydda på det bittra moset fick också Rosier syna det röda kortet och är därmed avstängd. Flera tunga skador har dessutom drabbat gästerna. Med ett något stukat lag kommer Besiktas få bekymmer mot Altay. Hemmalaget är starka och smyger bara två pinnar bakom i tabellen. I Daouda Bamba har dessutom värdarna gjort ett fynd. Inget lämnas åt slumpen då odds och streck ser ut att spela i symbios. 1X2.   

 

  1. St. Patrick’s – Shamrock Rovers 35-30-35

Shamrock Rovers sitter i ett alldeles utmärkt läge att för andra säsongen i rad plocka hem ligaguldet. Dublin-derby mot tvåan St. Patrick’s är vad som gäller under fredagen. En nyckelmatch helt klart i kampen om förstaplatsen då värdarna lurar bara sex poäng bakom. Gästerna har däremot ett mentalt övertag på hemmalaget. Vi får nämligen backa bandet tolv matcher bakåt i tiden och närmare bestämt till maj 2018 för att skönja en seger för värdklubben inbördes. X2 löser biffen på Richmond Park.   

 

  1. Almería – Tenerife 55-25-20

Kupongens sista strid hämtas från Spanien. Almería är inledningsvis Segunda Divisións mest målglada sällskap. Umar Sadiq har varit riktigt vass i framkant och bidragit med fyra av lagets totalt tolv mål. Närmast kommer värdarna från en finfin 4-0-skalp borta mot Alcorcón. Tenerife har inte varit så tokiga heller under denna första tid. Ö-laget föll dock olyckligt hemma mot Mirandés i förra rundan och ska också få stora problem på Estadio Mediterráneo mot ett välmående och framtungt hemmalag. Ettan är perfekt som spik upp till åtminstone 55 procent.      

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100