Hoppa till innehåll

Topptipset 27/3

På en favoritbetonad kupong som denna är det perfekt läge att använda Copémas reducerade verktyg. Ställ in minsta radskillnaden på noll och kompensera lägre utdelning med fler åttor. Vi gillar i synnerhet kupongrensaren på PGE Narodowy då Polen inte har nått upp till önskad nivå under det senaste halvåret. Mot flera åttor!

Spelstopp: 20:44

  1. Sverige – Azerbajdzjan 80-15-5

Efter besvikelsen i Nations League hade Janne Andersson nog hoppats på en bättre prestation i premiäromgången mot Belgien. Romelu Lukaku sänkte Sverige med ett hat-trick där det finns frågetecken kring defensiven där ovan nämnda Andersson fortsatt eftersöker en försvarslinje han kan lita på till fullo. Azerbajdzjan är en nation som “Blågult” inte bör ha några större bekymmer med och här kommer offensiva pjäser som Dejan Kulusevski, Emil Forsberg och Alexander Isak få betydligt mer att jobba med än i fredagens möte. Utgångsettan är given men i jakt på högre utdelning är det inte fel att plocka med krysset.

  1. Montenegro – Serbien 20-25-55

Det är ett känsloladdat Balkanderby att se fram emot i Podgorica. Serbien torde inte ha några problem att lösa en EM-biljett från denna grupp. Ungern och Montenegro kommer göra sitt yttersta för att konkurrera men dessa nationer får sannolikt göra upp om andraplatsen där rutinerade pjäser som Stefan Savić och Stevan Jovetić kommer vara tongivande för värdskapet. Mot serbernas stjärnspäckade offensiv kommer “Falkarnas” defensiv ställas på prov och trots hemmafördel ska Montenegro vara belåtna om de plockar poäng. Tvåan kan fördelaktigt singlas upp till 55 procent.

  1. Irland – Frankrike 10-20-70

VM-finalisterna Frankrike ska givetvis råda som klara favoriter mot ett Irland som inte har kvalat sig in till ett mästerskap sedan EM 2016 men här vill vi alltjämt höja ett varningens finger. Framtiden ser allt ljusare ut för irländarna med flera intressanta framtidslöften. Spelare som Gavin Bazunu och Evan Ferguson har fått sitt genombrott i Premier League denna säsong. Här kommer “The Boys in Green” uppenbarligen spendera stora delar av matchen på egen planhalva men med ett kompakt försvarsspel ska ett positivt resultat inte uteslutas i Dublin. Helgardera och skrälljobb!

  1. Polen – Albanien 60-25-15

Polen motsvarade inte förväntningarna i premiäromgången och fick se sig besegrade av Tjeckien efter ett tidigt 2-0-underläge. Inte heller i VM-mästerskapet nådde polackerna upp till sin fulla potential även om de rödvita med stor möda lyckades ta sig vidare från gruppspelet. Bättre krävs om Lewandowski och company ska undvika ett fiasko i detta gruppspel och Albanien är mer än kapabla till att straffa ett ofokuserat Polen, något de rödsvarta visade i VM-kvalet. Kupongrensaren i österled går inte att förbise på denna favoritbetonade kupong.

  1. Österrike – Estland 85-10-5

Österrike hade inga problem med att avfärda Azerbajdzjan i premiäromgången och förväntas ta ännu en promenadseger när Estland gästar på TGW Arena. Värt att påpeka är att Ralf Rangnick inkluderade David Alaba i denna landslagssamling trots att Real Madrid-stjärnan spenderat den senaste månaden skadad. Efter att ha missat fredagens möte torde 30-åringen åtminstone finnas med i matchtruppen här. Estland har gjort det skapligt mot överkomligt motstånd under det senaste året men när nivå trappas upp har de blåklädda inte mycket att säga till om. Bergetta!

  1. Ungern – Bulgarien 65-25-10

Att Ungern besitter ett högre kunnande än Bulgarien råder inga tvivel om och “Magyarok” visade prov på sin kapacitet under den senaste upplagan av Nations League med fina resultat mot England och Tyskland. De två stornationerna underpresterade med det sagt å det grövsta i det gruppspelet. Värt att påpeka är att rutinerade pjäser som Balázs Dzsudzsák och Ádám Szalai har lagt landslagsskorna på hyllan och förstemålvakten Péter Gulásci saknas på grund av skada. Träningsmatchen mot Estland övertygade inte heller nämnvärt och att ett spännande ungt Bulgarien ska få med sig något från Puskás Aréna går inte att utesluta. Strecka från vänster.

  1. Moldavien – Tjeckien 5-15-80

Moldaviens bästa möjlighet till en trepoängare i detta gruppspel var i premiäromgången hemma mot Färöarna. Ett möte som slutade i delad ära efter att moldavernas anfallsstjärna Ion Nicolaescu kvitterat från straffpunkten i slutminuterna. Mot ett väloljat Tjeckien har vi svårt att se Serghei Clescencos manskap få med sig något, hemmafördelen till trots. Gästerna kommer från en blytung seger hemma mot Polen och visade att de klarar sig utmärkt på offensiv väg även i Patrik Schicks skadefrånvaro. Detta löser Jaroslav Silhavýs adepter komfortabelt.

  1. Málaga – Leganés 35-30-35

Kupongen avrundas med ett ångestladdat bottenmöte från Segunda División. Att Leganés skulle bli indragna i nedflyttningsstriden fanns inte på världskartan vid årsskikftet men med blott en seger från de senaste tio omgångarna måste “Los Pepineros” börja se sig över axeln med oroande blickar. För Málagas del kommer det med största sannolikhet bli spel i den spanska tredjedivisionen kommande säsong men baserat på de senaste prestationerna har spelarna inte gett upp hoppet. Poäng mot topplagen Levante och Las Palmas är ett styrkebesked och lyckas arrangören förvandla solida prestationer till trepoängare kommer gapet upp till säker mark minska kvickt. Ettan agerar utgång i Andalusien men behöver understöd omgående.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100