Hoppa till innehåll

Matchanalyser till Topptipset

Topptipset 22/12

 

Tre stora favoriter tar plats på fredagens Topptips och vinner samtliga dessa blir det svårt att få upp utdelningen trots att det adderas 250.000 kronor i extrapengar till potten. Vi försöker därför fälla ett par av dessa. Vi inleder dock i Birmingham där klasskillnaden är för stor.

 

Spelstopp: 20:44

 

  1. Aston Villa – Sheffield United 85-10-5

Aston Villa gör en magnifik höst och har besegrat både Arsenal och Manchester City på hemmaplan. Spelare som Luiz, Watkins och McGinn har överträffat sig själva samtidigt som Bailey, Torres och Carlos verkligen har funnit sig tillrätta. Vinst här och Villa toppar tabellen inför lördagens drabbning mellan Liverpool och Arsenal. Sheffield United är jumbo och även fast det har sett något bättre ut sedan Chris Wilder kom tillbaka till tränarbänken så är de chanslösa på den här arenan. Given etta som spikas trots stenhård streckning.

 

  1. Salernitana – Milan 10-20-70

Serie A:s jumbo Salernitana är också uppe i ringen denna kväll och där finns det något större skrällchans. Det var inte längesedan Lazio besegrades med 2-1 på den här arenan och när Dia och Candreva har dagen kan de hitta luckor på de flesta försvarsmurar. Milan saknar dessutom ett par viktiga kuggar i backlinjen där Thiaw är det största avbräcket. Dessutom har Rossoneri tre raka bortamatcher i Serie A utan seger där sju baljor trillat in bakom Maignan. Tvåan streckas hårt och då är det läge att få med alla tecken och jobba in knallen.

 

  1. Monza – Fiorentina 30-30-40

Fiorentina går upp på Champions League-plats vid vinst under fredagen. Det är troligen bara tillfälligt, men ändå imponerande med tanke på att det känns som om de lilaklädda har mer att ge än vad de har visat upp hittills. Insatsen senast mot Hellas Verona var direkt usel trots att Viola lyckades vinna med 1-0. Verona brände straff då. Bättring krävs nu och bättring bör vi få. Monza torskade med 0-3 mot Milan förra helgen och är inne i en sämre period. Med än en pinne löser inte värdarna. X2 är tillräckligt.

 

  1. Bristol City – Hull 35-30-35

Mycket svårtippat möte från The Championship. Bristol City är väldigt snåla och bjuder inte på mycket bakåt. Det händer inte heller speciellt mycket framåt och det är ofta som ett mål avgör vart poängen ska hamna. Så var det förra lördagen när Sunderland besegrades med 1-0 på den här arenan. Hull får klara sig utan Philogene-Bidace och det är ett enormt avbräck. Samtidigt vann de med 3-0 i sin senaste ligamatch utan honom och Tigrarna, som ligger på playoff-plats, är starkare i grunden. Det är ändå svårt att ta ställning och alla tecken behövs.

 

  1. Swansea – Preston 45-30-25

Preston har inte många poäng upp till topp 6, men det beror helt och hållet på en start på säsongen där The Lilywhites överpresterade grovt sett till sina underliggande siffror. Statistik som pekar mot att Preston snarare är ett lag för den undre halvan, något som visade sig med eftertryck när Watford krossade Preston med 5-1 i lördags. Swansea ligger längre ner i tabellen och har inte jättelångt ner till giljotinen, men det finns en högre potential i walesarnas trupp och stannar ettan under 50 procent är det en utmärkt spik att bygga systemet kring.

 

  1. Cambridge – Exeter 45-30-25

Efter en lång period med sämre resultat så lyckades Cambridge slå tillbaka Blackpool med 2-1. Elias Kachunga satte dit säsongens andra mål då och det är en spelare som behöver komma igång om Cambridge ska klättra i League One-tabellen. Segern gör att det nu är åtta poängs marginal till nedflyttningsstrecket. Exeter ligger precis ovanför giljotinen och har inte vunnit på flera månader. Dock presterade de bra borta mot Stevenage förra helgen och fick med sig en pinne från den mycket svåra matchen. En liknande prestation nu kan mycket väl leda till poäng. När ettan streckas hårt ska helst alla tecken plockas med.

 

  1. Crewe – Barrow 45-25-30

Från League One till League Two där två topplag drabbar samman. Barrow har klättrat upp på andraplatsen i tabellen efter sex raka segrar i ligasammanhang. Imponerande, men de ska ändå gälla som underdogs denna fredag. Crewe är inte många poäng bakom Barrow och slåss också om en plats i League One trots att de har några sämre prestationer i ryggen. På hemmaplan är Crewe väldigt svåra att rå på vilket resultatraden 7-3-1 på den egna gräsmattan vittnar om och här löser värdarna minst en pinne. 1X räcker.

 

  1. Molenbeek – Club Brugge 10-20-70

Molenbeek har gjort en stark höst och har framför allt varit väldigt svåra att rå på hemma i Bryssel. Poäng i sju av nio matcher på den egna gräsmattan är imponerande siffror och med en målskytt av Makhtar Gueyes kaliber finns det alltid mål i detta hemmalag. Totalt sett är det dock ganska stor skillnad mellan lagen. Club brugge har potential att vara med och slåss om ligatiteln även om de ligger sjua i tabellen i skrivande stund. Vanaken, Thiago och de andra lär ta tag i taktpinnen och tvåan är första tecken att rita dit. När den streckas något högt bör dock ett rensande kryss plockas med som komplement.

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100