Hoppa till innehåll

Matchanalyser till Topptipset

Topptipset 26/9

 

Tisdagen bjuder på fin fotbollsunderhållning där La Liga, Serie A och Ligue 1 bistår med ett bidrag vardera och förhoppningsvis kan det skrälla på Estadi Mallorca Son Moix. Engelska Ligacupen tillhandahåller resterande fem inslag där strålkastarljuset riktas mot Old Trafford. Mot åtta rätt!

 

Spelstopp: 20:44

 

  1. Mallorca – Barcelona 15-20-65

Barcelona toppar La Liga när sex omgångar har avverkats men “Blaugrana” har varit illa ute vid flera tillfällen under säsongsupptakten. Så var inte minst fallet hemma mot Celta Vigo senast där Xavis adepter vände ett 0-2-underläge till seger i matchens slutskede. Med en formstark Robert Lewandowski i spetsen har katalanerna givetvis förutsättningar att bygga vidare på segersviten men här blir tvåan alldeles för hårt betrodd. Mallorca har varit solida i sin hemmaborg så långt med defensivt starka insatser mot såväl Villarreal som Athletic Bilbao. Vedat Muriqi lyser därtill av självförtroende sedan landslagsuppehållet och kan anordna en rejäl knall på Estadi Mallorca Son Moix. Helgardera och jobba in den rensande vänstersidan.

 

  1. Juventus – Lecce 65-25-10

Federico Gatti hade ingen lyckad afton när Juventus åkte på sitt första nederlag för säsongen borta mot Sassuolo. 25-åringen var negativt inblandad i tre av fyra baklängesmål. Wojciech Szczesny lär inte heller vara särskilt nöjd över sin insats och den rutinerade polacken har stått för en och annan blunder under kalenderårets gång för såväl klubblag som landslag. Lecce har i sin tur varit ett av ligans stora utropstecken så långt och är fortsatt obesegrade även om det främst är på hemmafronten som poängen har skördats. Ettan ska åtminstone få sällskap av krysset i Turin.

 

  1. Lille – Reims 50-25-25

Lille har sett ruskigt solida ut bakåt under säsongsupptakten men den orutinerade burväktaren Lucas Chevalier har kostat arrangören en och annan poäng. Så var i synnerhet fallet mot Lorient för en månad sedan men även i den föregående omgången stod 21-åringen för ett par tveksamma ingripanden då Rennes hämtade upp ett 2-0-underläge till 2-2 trots att de rödsvarta knappt skapade något av värde på hela matchen. Reims har sina stunder under Williams Stills styre och kreatören Teddy Teuma torde på ett eller annat vis se till att ställa Chevalier på prov. Ettan inleder men behöver kompletteras.

 

  1. Manchester United – Crystal Palace 60-25-15

Manchester United har inlett säsongen trevande och det såg inte heller övertygande ut när Burnley bortabesegrades i lördags. “The Red Devils” var med det sagt framgångsrika i de inhemska cuperna i fjol och är som bekant regerande mästare i Ligacupen. Spelare som Sofyan Amrabat och Alejandro Garnacho kan nog förvänta sig en startplats och Erik Ten Hag bänkar sällan lagkaptenen Bruno Fernandes när portugisen är frisk. Crystal Palace gör det å andra sidan bra med begränsade resurser och ska åtminstone göra match av detta. 1X prioriteras men plocka gärna med den rensande tvåan om plånboken tillåter.

 

  1. Ipswich – Wolverhampton 35-30-35

Ipswich fortsätter att övertyga med Kieran McKenna vid rodret. “The Blues” är alltså nykomlingar i The Championship men hittas likväl på en andraplats i den unga tabellen och har bjudit på en sprudlande anfallsfotboll så långt. Detsamma går inte att säga om Wolverhampton som saknar skärpan på offensiv tredjedel. “Vargarna” har som bekant tappat flera tongivande spelare inför denna säsong och Gary O’Neil saknar truppbredden för att utmana på fler fronter än ligaspelet. Vi gillar Ipswich möjligheter hemma på Portman Road och tar ställning åt väst.

 

  1. Bradford – Middlesbrough 15-25-60

Kvalitetsskillnad råder på Valley Parade när Middlesbrough gästar League Two-klubben Bradford. Säsongsinledningen har inte gått som planerat för Michael Carrick och hans “Boro” ska tilläggas men spelmässigt har det sett bättre ut än vad tabellen indikerar och mot Southampton senast kom säsongens första seger. På inslaget spår ska de rödvita säkra avancemang komfortabelt mot Mark Hughes adepter. Tvåan kan fördelaktigt spikas upp till 60 procent.

 

  1. Mansfield – Peterborough 40-30-30

Mansfield har imponerat stort inledningsvis och har ännu inte förlorat en tävlingsmatch denna säsong. Då ska tilläggas att arrangören slog ut Championship-klubben Sheffield Wednesday i den föregående omgången av Ligacupen. Aden Flint har varit tongivande med sin rutin och Davis Keillor-Dunn har varit briljant på offensiv väg. Peterborough är i grunden ett bättre lag än Mansfield men på ett svårspelat One Call Stadium ska gästerna betraktas som knappa underdogs. Strecka från vänster.

 

  1. Port Vale – Sutton 60-25-15

Port Vale har inlett säsongen förvånansvärt starkt och även om nederlaget mot Burton var en besvikelse så var insatsen i sin helhet godkänd. Här torde “The Valiants” hur som helst återvända till segerspåret mot ett miserabelt Sutton. Gästerna bottnar League Two och har endast skrapat ihop en poäng på åtta matcher sedan viktorian i premiäromgången. Trolig etta men håll ett öga på procentfördelningen närmare spelstopp och se till att den inte streckas till orimliga höjder.

 

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100