Om Copéma-program, installation och säkerhet

Klicka på en länk så hämtas programmet till datorn. Alla program är för Windows. 
Copéma Tips 14.1
Antal rätt på Tipset
Copéma Bomben 8.1
Copéma för V86 7.10
Copéma för V75 13.2
Copéma för V65 10.1
Copéma för V64 10.1
Antal rätt på Travet

Hur hämtningen ser ut på skärmen beror på vilken webbläsare som används.
I Chrome visas en liten ruta längst nere till vänster. Klicka i rutan när hämtningen är klar och svara Ja på frågan “Tillåter du att den här appen får göra ändringar på datorn?”. Se Säkerhet längre ned om du får andra alternativ.
I Firefox finns valen Spara och Avbryt. Spara lägger filen i mappen Hämtade filer. Öppna mappen Hämtade filer och dubbelklicka på CopemaTips13 så startar installationen.

Det kan dröja någon sekund innan installationen kommer igång så ha lite tålamod. När installationen startar klickar man på Nästa, Installera och Avsluta.

Efter Avsluta ombeds man starta om datorn. Det behövs inte om det finns en äldre version av programmet i datorn.

Installationen är nu klar och programmet kan startas från ikonen på skrivbordet. Eventuell äldre ikon kan tas bort med högerklick på ikonen och valet Ta bort. Öppna programmet och kontrollera versionsnumret i listen upptill.

          
       Copéma Tips

Säkerhet
När ett antivirusprogram inte känner igen ett program anges det vanligen som smittat med virus. Om man ändå laddar ned programmet placeras det i karantän och man kan låta antivirusprogrammet testa nedladdningen. Copéma-programmen är fria från virus och försedda med kodsignering så att de inte kan manipuleras på nätet. Om antivirusprogram signalerar virus före nedladdningen kan man anmäla programmet till antivirusföretaget för test. Resultatet har alltid varit “False positive” för Copéma-program. Här är ett svar.