Hoppa till innehåll

Matchanalyser till Europatipset

Europatipset 29/11

 

Europamästarens andra omgång står för dörren när onsdagens Europatips är kryddat med 3 miljoner i jackpot. La Liga avrundar kalaset men dessförinnan bjuder både Champions League och The Championship upp till dans. Ta del av våra bästa drag i nedanstående analys!

 

Spelstopp: 20:44

 

 1. Real Madrid – Napoli 50-25-25

Real Madrid har så här långt gjort rent hus i Champions League-gruppspelet. En poäng mot Napoli säkrar förstaplatsen vilket är en faktor att ha i beaktande när italienarna gästar Santiago Bernabéu. En annan är att Los Blancos får klara sig utan Courtois, Militao, Camavinga, Vinícius Júnior och troligen även Modric. Då smakar 60 procent på ettan illa. Walter Mazzarri är tillbaka på Napolis tränarbänk och efter helgens 2-1-seger råder momentum hos de tillresta. Osimhen var tillbaka från skada och hade ett finger med i det avgörande 2-1-målet. Anfallarens spetsegenskaper kan mycket väl räcka för att såra även Real Madrid. I en fight där bägge lagen är nöjda med en poäng lockar värdet till höger mest. X2 är ett spänstigt drag.

 

 1. Arsenal – Lens 75-15-10

Arsenal har chansen att säkra förstaplatsen i Grupp B när Lens kommer på besök. Fransmännen vann som bekant det vändande mötet efter att ha vänt 0-1 till 2-1, men på Emirates blir det en helt annan femma. Arsenals defensiv är världens kanske allra bästa och i de främre leden finns betydligt mer spets än vad som är fallet hos onsdagens kombattanter. Lens hoppas behålla andraplatsen inför den sista omgången men räcker troligen inte till i London. Särskilt inte när Machado och Guilavogui saknas. Trots marginell överstreckning är ettan en sund spik att luta sig mot. Arsenal vinner.

 

 1. Bayern München – FC Köpenhamn 80-15-5

Kupongens oddsmässigt största favorit hittas på Allianz Arena. Bayern München toppar Grupp A på maximala tolv poäng och förvånande skulle det inte vara om tyskarna gör rent hus när gruppspelet går i mål. Offensiven är sylvass och trots avsaknaden av en riktig sexa är Tuchels mannar överlägsna övriga lag i gruppen. FC Köpenhamn fick med sig en förlösande trepoängare hemma mot Manchester United, men sett till matchbilden var segern knappast rättvis. Danskarna slår ur underläge i Tyskland där ettan är att anse som en stålspik. Spika av Bayern och gå vidare.

 

 1. Benfica – Inter 40-25-35

På en kupong där de stora favoriterna avlöser varandra gäller det att våga sticka ut hakan på sina ställen. Ett ypperligt tillfälle för detta tornar upp i Lissabon där Benfica ställs mot Inter. De sistnämnda har redan säkrat avancemanget och har således råd med en sparsam insats på Estádio da Luz. Inter riskerar dessutom att dras med slitna ben efter helgens Derby d’Italia där både Bastoni och Pavard saknades. Duon finns inte med här heller. Benfica har det bättre ställt vad gäller truppläget. “Örnarna” har inte rosat marknaden så här långt, men i jakten på tredjeplatsen kunde de rödklädda inte ställas mot Inter vid ett bättre tillfälle. När tipparna går hårt åt tvåan är det dags att gå emot. Ettan är en magisk värdespik.

 

 1. Braga – Union Berlin 45-25-30

Union Berlins fjolårssäsong påminde mycket om Blackburns dito i The Championship. Huvudstadslaget trotsade alla underliggande lagar och lyckades bärga en Champions League-plats. I Mästarturneringen har de rödvita dock inte räckt till. Inte alls. Bara en poäng på fyra försök är illa pinkat och borta mot Braga ges troligen sista chansen att nå tredjeplatsen. Braga kan i sin tur spela disciplinerat och vänta ut tyskarna framför sin egen publik. Ricardo Horta är en potentiell matchvinnare för “Ärkebiskoparna” men ettan streckas för hårt för att spikas. Tvåan agerar följeslagare.

 

 1. Real Sociedad – Salzburg 65-20-15

Real Sociedad har varit höstens lag i Champions League. Baskerna har charmat tittarna med en sevärd och vägvinnande fotboll under blivande stortränaren Alguacils vingar. Helgens 2-1-seger mot Sevilla var med det sagt skakig och utan Oyarzabal är offensiven försvagad. La Real lär ändå ta tag i taktpinnen mot Salzburg, men det är inte österrikarna emot. De tillresta bygger hela sitt spelsätt på omställningar vilket kan bära frukt mot ett Real Sociedad som redan säkrat avancemanget. Då ska ettan knappast nosa på några 75 procent. Måla tvärs över och jobba in miljondraget i österled.

 

 1. Ipswich – Millwall 60-25-15

På topp är inte formen för Ipswich. 0-2 i brakan mot West Bromwich innebar att The Tractor Boys bara vunnit en av sina fyra senaste ligamatcher. Under samma period har McKennas mannar dock gjort sju mål och så länge nordirländaren styr upp defensiven bör formkurvan vända förr snarare än senare. På tal om svackor är det Millwall som möter upp på Portman Road. “Lejonen” står inte alls att känna igen och kommer närmast från en tung 0-3-torsk hemma mot Coventry. Något trendbrott ligger inte i luften trots att gästerna bara torskat en bortamatch så här långt. 1X ramar in detta.

 

 1. Leeds – Swansea 70-20-10

Trots att både Leicester och Ipswich dippat mot slutet är Leeds fortfarande en bit ifrån toppduon. 1-1 mot Rotherham var en klar missräkning där Farkes gäng inte fick det att stämma framför Viktor Johansson i Rotherham-målet. Leeds besitter tillräckligt med spets för att ta sig tillbaka till Premier League, men i matcher där The Peacocks ges enormt favoritskap har de också en tendens att vika ned sig. Swansea fungerar bra i flera olika typer av matchbilder och ska inte skojas bort hur som helst på Elland Road. Patino är tillbaka från avstängning vilket glädjer anfallaren Yates som bör få fler bollar att jobba med mot ett inte vattentätt Leeds. Ettan är trolig men rikedom nås inte genom att spika varje storfavorit. Krysset får hänga med.

 

 1. Blackburn – Birmingham 55-25-20

John Eustace borde stå högt på Birminghams önskelista. Det har nämligen inte fungerat under Wayne Rooneys ledning. The Blues fick förvisso med sig tre poäng mot Sheffield Wednesday, men spelmässigt ser gästerna inget vidare ut. Bottenstrid hägrar om Rooney inte får ordning på torpet. Blackburn ser i sin tur ut att ha vänt en negativ trend. Två segrar på de tre senaste vittnar om detta där Tomassons adepter gjort tre mål mot både Norwich och Stoke. Förutsättningar finns för att fortsätta på inslagen väg när Rovers får dansa framför sin publik. Till korrekt procent är ettan ett hett spikbud.

 

 1. Sheffield Wednesday – Leicester 15-25-60

2-0 mot Watford bröt en negativ trend för Leicester. Om vinden har vänt är däremot osäkert då segern satt långt inne för tvåmålsskytten Vardy och dennes kamrater. Mot ett lag av Sheffield Wednesdays kaliber ska The Foxes gälla som tydliga favoriter, men tvåan köps inte till vilken procent som helst. Hillsborough är en erkänt svårspelad arena där publiken kommer att göra allt för att stötta “Ugglorna”. På sin hemmabana har de blåvita värdarna stått för sina bästa insatser och någon blindspik blir det inte tal om i stålstaden. Alla tecken rekas där 1X rensar friskt. 

 

 1. Southampton – Bristol City 60-25-15

Russell Martin svor när hans Southampton lämnade bortamatchen mot Huddersfield med blott en pinne. The Saints dominerade som väntat det mesta av matchbilden, men trots ett massivt bollinnehav i varje akt kommer de rödvita till väldigt få klara målchanser. Det spelmässiga övertaget lär bli stort även mot Bristol City, men sedan Liam Manning tog över The Robins har de fått ett lyft. Fyra poäng på de två senaste skvallrar om detta och gästerna trivs som allra bäst när de får ligga på rulle på spelare som Sykes och Conway. Den lågt streckade tvåan kompletterar utgångsettan.

 

 1. Sunderland – Huddersfield 65-20-15

Sunderland hade inte marginalerna på sin sida när de torskade med 0-2 mot Plymouth. För att vara bortaplan höll insatsen hög nivå, men bollen ville helt enkelt inte in för Clarke med kompanjoner. Revanschlusta samt retroaktiv utdelning ligger i korten när Huddersfield gästar Stadium of Light under onsdagen. The Terriers går utan minsta tvekan bottenstrid till mötes och ska normalt inte ha någonting att säga till mot en aktör av Sunderlands kaliber. Tipparna är dock eniga om detta. När ettan sticker iväg är det inte dumt att göra plats för ett rensande kryss. 1X är heltäckt.

 

 1. Mallorca – Cádiz 50-30-20

Det luktar verkligen tight och tillknäppt om mötet mellan Mallorca och Cádiz. Öborna har inte lyckats göra ett enda mål på de fyra senaste ligamatcherna. När Muriqi saknas ett par veckor framåt riskerar måltorkan att hålla i sig, men lyckligtvis råder samma melodi hos Cádiz. “Den gula ubåten” är mållösa i sina två senaste och har La Ligas sämsta offensiv med blott tio gjorda mål. Mot ett tight spelande Mallorca riskerar gästernas torra krut att fortsätta. Inte minst då spelet på resande fot är beskedligt. 1X är att betrakta som en helgardering.

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100