Vinn med Copéma Tips

Ett tipsprogram för Stryktipset, Europatipset, Topptipset och Powerplay.
Programmet jobbar under Windows.

Tre enkla steg till bättre vinstchanser

Beskrivningen gäller Stryk- och Europatipset. Topptipset och Powerplay är på motsvarande sätt.

1. Gardera på ett bättre sätt
Till varje match finns det 100 % tecken, som får fördelas valfritt på 1, X och 2.

Del av programmets huvudsida

Varför är procentuella garderingar bättre?
I en vanlig halvgardering 1X har hälften av raderna etta och hälften kryss, fördelningen är 50-50. Det är bra om man tror lika mycket på ettan som på krysset. Gör man alltid det? Ju fler rader i systemet som har de rätta tecknen, desto bättre blir vinstchanserna. Att kunna gardera med precision förbättrar vinstchanserna.

Om man vill utgå från folkets tips eller Svenska Spels odds kan man lägga in dem i garderingarna med ett musklick. Sedan kan man enkelt justera de siffror man vill.


2. Förbättra vinstchanserna med krav på raderna

Alla rader inom ramen är inte spelvärda. De kan väljas bort med olika krav och vinstchansen/satsad krona ökar. Bilden visar det vi kallar villkor.

Villkor 1 är favoritraden. Villkoret spärrar alla rader som inte har 5-8 favoritvinster.
I villkor 2 är kravet att minst en av Bournem. och Middlesbr. ska vinna.
I ett villkor markerar man valfria tecken och i stapeln bredvid rödmarkerar man de antal som inte får finnas i varje enskild rad.

Programmet jobbar med enkelrader och varje rad kontrolleras mot alla krav. Rader som inte uppfyller kraven kommer inte med till systemet.

Det finns plats för 100 villkor. Krav kan också sättas på utdelning, spel mot folket, procentprodukt, procentsumma, teckensorter, teckenföljder och teckensekvenser.


3. Konstruera system

Systemen kan konstrueras på två sätt. Vi rekommenderar att reducera till ett valfritt antal rader.

Reducerat system
Programmet tillverkar en rad i taget och antalet kan väljas valfritt. Det börjar med 13 slumptal som översätts till tipstecken enligt procenten i garderingarna. Om raden inte klarar kraven startar det på nytt med 13 nya tal. Det hela fortsätter tills vi har det beställda antalet godkända rader.

Matematiskt system
ger alltid 13 rätt om ramen med garderingar och kraven håller. Antalet rader kan inte väljas valfritt utan bestäms av ramen och kraven. Precisionsgarderingar kan inte utnyttjas då 13-garantin ska gälla var sig ett tecken har 5 % eller 95 %.

Vinstchanser
Om en match garderas med till exempel 50-30-20 beror vinstchansen på hur matchen slutar. Att kunna gardera med precision är en stor fördel och ger i längden bättre 13-chanser än låsningar till 50-50 och 33-33-33. Med bättre 13-chanser följer även fler småvinster. För matematiska system och s.k. garantisystem kan man inte ha precisionsgarderingar då garantin ska gälla för alla tecken i en gardering. Vinstgaranti är alltså ett hinder för bättre 13-chans.

Lämna in systemet till Svenska Spel

Inlämningen till Svenska Spel är enkel. Klicka på knappen ”Lämna in systemet till Svenska Spel”. Det öppnar Svenska Spels sida för inloggning och efter inloggningen visas de första raderna i systemet och annan info. Om inte Betala-knappen syns direkt får man klicka på ”vinkeln” i gröna cirkeln längst nere till höger. 

Om inlämningen gäller bolagsspel klickar man på texten till vänster om ”vinkeln” och väljer konto.


Rätta

Bilden är förminskad

Här kan man hämta in resultat och utdelningar för såväl avgjorda som pågående omgångar. Hämtningen av aktuella resultat under pågående matcher kan göras automatiskt och vid rättningen visas resultat, prognos, värdet av vinstraderna och de för tillfället bästa raderna. Att rätta med aktuella resultat och följa systemets utveckling kan bli mycket spännande. 

Programmet används av många andelsbolag. Bolagshållaren lägger då med systemfilen som bilaga i e-post till deltagarna, som i sin tur kan se hur systemet är gjort och följa rättningen live med programmet.

Se bruksanvisning på skärmen (pdf). Bruksanvisningen är en äldre version.
Klicka här för att hämta och installera Copéma Tips för Windows.

För att överföra system direkt till Svenska Spel måste Copéma Tips registreras med en licensnyckel. Den är GRATIS.

Fyll i formuläret och sänd in den så mailar vi en licensnyckel så fort vi kan. Ibland hamnar tyvärr mailet i skräpposten så kolla även den. Vanligen kan vi leverera både kvällar och helger. Licensnyckeln gäller även för Copéma Bomben.

Sänd ett mail om du har frågor om programmet.

Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020 81 91 00
spelalagom.se   stodlinjen.se

I samarbete med