Hoppa till innehåll

Tips för andelsbolag

Sätt en stopptid för deltagande
Med Copéma Tips gör man systemet så stort som andelarna räcker till. Med en stopptid vet man hur stort systemet ska vara och kan konstruera det.

Maila systemet till deltagarna
Andelsbolag brukar ha deltagare som är mer eller mindre intresserade av systemen. De som inte är intresserade betalar sina insatser och väntar på att Svenska Spel ska fylla på deras konton med vinster. De mer intresserade vill se hur systemet är gjort och kunna följa det med programmets liverättning. Till dem får man sända systemet i mail. Då sänder man ett gruppmail med stm-filen som bilaga. Mottagaren sparar bilagan i sin dator och när det är dags för spel öppnar man tipsprogrammet och hämtar in systemet.
Om man har en egen hemsida kan man lägga upp systemet där för nedladdning. Lägg upp stm-filen och en länk till den på sidan. För nedladdning klickar man på länken med höger musknapp och väljer ”Spara länk som . . .”.  Inget antivirusprogram känner igen stm-filen. Därför måste man troligen ge antivirus tillåtelse att hämta filen, åtminstone första gången.

Gör systemen med minsta radskillnaden noll
Välj minsta radskillnaden noll när systemet konstrueras. Då får alla rader lika stor vinstchans hur många rader man än konstruerar. Systemets vinstchans ökar förstås med antalet rader och hur stor vinstchansen är för varje rad beror på precisionsgarderingarna, kraven och den rätta raden.

Stora system
En fil till Spela Tillsammans får vara på högst 2 200 rader. För större system kan man öppna flera spel i samma lag. 
Exempel
Om systemet är på 3 000 rader kan man öppna två spel i laget och lämna in raderna 1-1 500 i det ena spelet och 1 501-3 000 i det andra spelet

Autoköp med olika andelspriser
Autoköp har begränsningen att man bara kan autoköpa en andel, inte flera. Det kan man hantera med flera system.
Exempel
Vi vill ge deltagarna möjlighet att välja insatsen 50 kr, 100 kr, 150 kr, 200 kr, 250 kr, 300 kr eller 350 kr.
Det ordnar vi med tre olika lag och andelspriserna 50 kr, 100 kr och 200 kr. Lagen kan ha samma namn med tillägget för andelspriset, till exempel Kalle50, Kalle100 och Kalle200. Som deltagare väljer man i vilka lag man är med och kan på så vis välja insatsen i 50-lappar upp till 350 kr.

Med Copéma Tips gör man tre system, ett för varje lag. Gör systemen med samma precisionsgarderingar, samma krav på raderna och med minsta radskillnaden noll.. Då får alla rader lika stor vinstchans. Om till exempel chansen till 10 rätt blir 1/50 så bör man få en tia med 50 rader och med 350 rader bör det blir 7 tior, fler med tur och färre med otur.

Copéma Tips passar utmärkt för andelsbolag. Man kan tillverka så många rader som andelarna räcker till och deltagarna kan välja olika andelspriser även med autoköp.

Spelvärda rader
Den mest spelade rader är den med 13 favoritvinster. Den finns i vart och vartannat system, är mest överspelad och har sämst spelvärde. Med Copéma Tips tar man inte med rader som inte har tillräckligt bra spelvärde. Det gör systemen mycket effektiva. Se spelvärda rader.

Kurt/Copéma